» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Yrjö Enqvist vuoden sähköinsinööriksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Yrjö Enqvist vuoden sähköinsinööriksi

6.2.2008

Sähköinsinööriliiton ”Vuoden sähköinsinööri” -titteli myönnettiin tiistaina Jyväskylässä diplomi-insinööri Yrjö Enqvistille.

 Nokian Capacitors Oy:n tutkimus- ja kehitysjohtajana työskentelevä Yrjö Enqvist on ollut kehittämässä monia voimaLiisa Nuutinen onnitteli Yrjö Enqvistiä Jyväskylän messuillansiirtoverkkojen loistehon säätöön ja yliaaltojen vähentämiseen käytettäviä kondensaattoreita ja kuristimia.

 Palkinnon perusteluiden mukaan monipuolisissa ja vaativissa tuotekehitys- ja tutkimustehtävissä toiminut Yrjö Enqvist on innovatiivinen tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan johtaja sekä käytännön tuotekehittäjä. Lisäksi Enqvist on ollut aktiivisesti mukana yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa tehtävissä tutkimushankkeissa.

 ” Enqvistin toiminta on ollut merkittävällä tavalla ylläpitämässä sähkövoimatekniikan tietotaidon ja teollisuuden osaamista Suomessa.” Palkintoshekin lisäksi Vuoden sähköinsinöörille luovutettiin Jyväskylän messujen avajaistilaisuudessa Vantaankosken voimalaa esittävä akvarellimaalaus.

 Enqvist arvioi itse valinnan jälkeen, että valinnassa painoi erityisesti Nokian Capacitorsin korkeakoulujen kanssa tekemä pitkäaikainen yhteistyö.

– Yhteistyö on kasvanut hyvin. Nokian Capacitors on teettänyt noin sata diplomityötä yhteistyössä Otaniemen (Teknillisen korkeakoulun) ja Tampereen (Teknillisen yliopiston) kanssa. Myös useita tohtoreita on jo valmistunut, ja parin vuoden sisällä on tulossa muistaakseni neljä lisää.

– Ilman korkeakouluja Nokian Capacitors ei olisi sitä mitä se on tänä päivänä. Korkeakoulujen kanssa tehtävä yhteistyö on elintärkeää meille.

 Enqvist epäilee, että ehdotus palkinnon myöntämisestä hänelle tuli yliopistolta tai korkeakoululta.

– Palkinto tuli minulle täytenä yllätyksenä. Meiltä töistä aloite ei minun tietääkseni tullut.

 Yritysten omistajat saattavat vaihtua, mutta sähköalan osaamiselle Vuoden sähköinsinööri uskoo riittävän aina kysyntää.

– Sähköala on ollut jo useita vuosia todella vahvassa kasvussa. Energian käyttötarve laajenee globaalisti jatkuvasti, ja tällä alalla tulee varmasti olemaan työllisyyttä niin Suomessa kuin muuallakin.