» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Alte-konserni osti tamperelaisen TSS Group Oy:n
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Alte-konserni osti TSS Group Oy:n

6.8.2008

Tampereella toimivan TSS Groupin Kari Pessi, Heikki Virtanen, Pasi Isotalo ja Hannu Lehtinen ovat myyneet omistusosuutensa TSS Groupista Alte Oy:lle. Kaupan jälkeen Alte omistaa 75 prosenttia Alten itsenäiseksi tytäryhtiöksi siirtyvästä TSS Groupista.

 Sähkö-, tele-, turva- ja automaatiosuunnitteluun erikoistuneen TSS Groupin 55 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä entisissä tehtävissään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa insinööri Kari Kallio, joka omistaa jatkossa 15 prosenttia TSS Groupin osakkeista.

– Yhdessä Alten kanssa olemme merkittävä tekijä Suomen suunnittelumarkkinoilla ja voimme ottaa vastuun laajemmista ja suuremmista suunnittelukokonaisuuksista, joihin sisältyy sähkön ja automaation lisäksi kone-, laite- ja prosessisuunnittelu, Kallio sanoo.

Yhdistymisen jälkeen Alte-konsernin palveluksessa on lähes 300 asiantuntijaa, joista yli kolmannes työskentelee sähkö- ja automaatiosuunnittelun parissa. Alte Oy:n toimitusjohtaja Keijo Hämäläisen mukaan nyt toteutettu yritysjärjestely tukee Alte Oy:n kasvuhakuista strategiaa.

– TSS Group Oy on tunnettu ja arvostettu sähkö- ja automaatiosuunnittelun asiantuntija paitsi Pirkanmaalla, myös koko eteläisen Suomen alueella. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme TSS Groupin vahvistamaan Alte-konsernia, Hämäläinen sanoo.

Alte Oy on vuonna 1969 perustettu kone-, sähkö- ja automaatioalan insinööritoimisto, jolla on konttorit Hyvinkäällä, Raahessa, Hollolassa ja Hämeenlinnassa. Yhtiön toiminnan pääpaino on metalliteollisuuden kone-, sähkö- ja automaatiosuunnittelussa, minkä lisäksi toimintaan kuuluu myös talonrakennusalan lvisa-suunnittelu. Lisäksi Alte-konserniin kuuluu 15 henkeä työllistävä ohjelmistosuunnittelutoimisto Brandsoft Oy.

Viime vuonna konsernin liikevaihto oli 13,5 miljoonaa euroa. TSS Groupin liikevaihto oli viime vuonna noin neljä miljoonaa euroa.