» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Valkeakosken asuntomessujen taloista puolet A-energialuokkaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Valkeakosken asuntomessujen taloista puolet A-energialuokkaan

6.11.2008

Ensi kesän asuntomessut pidetään Valkeakosken Lintulan pientaloalueella heinä–elokuussa. Messujen teemana on energiatehokkuus.

Pasiivitalon kaapelointiaEnergian hinnannousu on aiheuttanut nopean muutoksen energia-ajattelussa, joka näkyy ensi kesän asuntomessujen taloissa. Niistä jo puolet tulee olemaan A-energialuokassa eli energiankulutus jää alle 150 kWh neliöltä. Alueelle nousee myös kaksi passiivitaloa.

Lähes kaikkiin taloihin tulee useiden lämmönlähteiden yhdistelmiä: sähkö, ilma- ja maalämpö, aurinko tai varaava tulisija. Tuulivoima on vielä harkinnassa, mutta öljyä ei lämmönlähteenä esiinny.

Kiinnostavia kohteita ovat muun muassa kaksi passiivitaloa. Toinen on TV-talo, joka on tehty tiilestä. Sen vaiheita voi seurata televisiosta Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmassa. Toinen on puurakenteinen, VTT:n ja Parocin tutkimuksen pilottihanke, jonka suunnitteluohjeet julkaistaan asuntomessuilla.

Suunnittelukilpailun tuloksena syntyvä Ensi-omakotitalo on suunniteltu muunneltavaksi ja laajennettavaksi elämäntilanteen mukaan. Omakotitalojen hinnat ovat vielä määrittämättä, mutta Ensi-kohteen hinta löytyi: 272 000 euroa.

– Tarjolla on tavallisen ihmisen budjetilla toteutettavia vaihtoehtoja, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen lupaa.

Valkeakosken asuntomessut järjestetään 10.7–9.8.2009. Messuille valmistuu kaiken kaikkiaan 36 omistusasuntokohdetta, joista pientaloja on 35. Lisäksi kahden talon rivitaloyhtiöön valmistuu kaksi 60 neliön ja viisi 75 neliön asuntoa. Talojen huoneistoalojen keskiarvo on 160 neliötä, pienin 88 ja suurin 390 neliötä. Omakotitonttien pinta-alan keskiarvo on 1300 neliötä. Tontteja on vapaana vielä neljä.