» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Jyväskylän messuilla vieraili lähes 17 000 kävijää
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Jyväskylän messuilla kävi avajaispäivänä lähes 5 000 vierasta

8.2.2008

Sähkö- ja telealan perinteinen suurtapahtuma Sähkö, Tele, Valo ja AV -messut järjestettiin Jyväskylässä 6.–8. helmikuuta.

 Jyväskylän Paviljongissa vieraili kolmen messupäivän aikana yli 16 500 ihmistä. Kävijämäärä pysyi edellisten, vuoden 2006 messujen korkealla tasolla.

 Tänä vuonna messujen erityisteemana oli energiatehokkuuden parantaminen. Messuosastojen lisäksi teema nousi esille useissa messuesitelmissä ja tietoiskuissa, joissa esiteltiin esimerkiksi energiatehokkaita taajuusmuuntajia ja teollisuuden sähköratkaisujen optimointia.

 Messuilla neljättä kertaa vieraillut helsinkiläisen Sähköarina Oy:n toimitusjohtaja Kaj Vanninen kehui tunnelmaa ”aivan loistavaksi”. Mitään sen kummempia suunnitelmia hän ei messuille asettanut. ”Mahdollisimman paljon pitäisi tavata tuttuja tavarantoimittajia. Heiltä voi katsella sitten samalla yleisesti uutuuksia.”

 Messujen Innovatiivisimmaksi tuotteeksi valittiin lahtelaisen Teknoware Oy:n kehittämät ESCAP -turvavalaisimet. Valaisinten akut on korvattu matalajännitteisillä superkondensaattoreilla.

 Teknowaren myyntipäällikkö Veikko Rantasen mukaan valaisimet ovat suuriteholedien kanssa täysin huoltovapaita jopa yli 10 vuoden ajan. Valaisimet lähettävät langattomasti tietoa toisilleen ja keskusyksikölle, joten valaisinten välistä kaapelointia ei tarvita.

 Varsinkin sähkötuotteet olivat näyttävästi edustettuina messujen noin kahdellasadalla osastolla, mutta myös valo- ja teleosastoilla riitti runsaasti mielenkiintoista nähtävää. Av-puoli näyttää sen sijaan keskittyneen entistä enemmän muille messuille.

 

Messuista ja tuoteuutuuksista lisää helmikuun Sähkömaailma-lehdessä.