» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Fennovoiman ydinvoimahankkeen arviointi etenee
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fennovoiman ydinvoimahankkeen arviointi etenee

9.10.2008

Fennovoima Oy toimitti 9.10. työ- ja elinkeinoministeriölle ydinvoimalaitoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen.

Fennovoima Oy:n ydinvoimalaitoshankkeen ympäristövaikutusten arviointi on tehty kolmella paikkakunnalla: Pyhäjoella, Ruotsinpyhtäällä ja Simossa. Hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin yhteysviranomaisena toimiva työ- ja elinkeinoministeriö järjestää saapuneesta arviointiselostuksesta lausuntokierroksen.

Lausunnot pyydetään useilta eri ministeriöiltä sekä eräiltä muilta viranomaisilta ja yhteisöiltä. Kuulemisesta ministeriö ilmoittaa erikseen tarkemmin myös sanomalehdissä ja arviointipaikkakuntien virallisilla ilmoitustauluilla. Myös kansalaisilla on mahdollisuus osallistua kuulemiseen antamalla omia lausuntojaan ja mielipiteitään hankkeesta.

Ministeriön lausunnon arvioinnista odotetaan valmistuvan neljän kuukauden kuluessa. Mikäli valtioneuvosto katsoo ydinlaitoshankkeen yhteiskunnan kokonaisedun mukaiseksi ja tekee siitä myönteisen periaatepäätöksen, menee asia eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta joko vahvistaa tai kumoaa valtioneuvoston myönteisen periaatepäätöksen.

Myös Teollisuuden Voima ja Fortum hakevat lupia uusien ydinvoimaloiden rakentamiselle. Teollisuuden Voiman Olkiluodon neljännen laitosyksikön rakentamista koskevan hankkeen YVA-menettely on päättynyt ja yhtiö on jättänyt hankkeesta periaatepäätöshakemuksen huhtikuussa 2008. Fortum Power and Heat Oy on puolestaan toteuttanut Loviisan kolmannen laitosyksikön YVA-menettelyn, joka päättyi elokuussa 2008.