» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Finnsat yhtiöitti liiketoimintansa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Finnsat yhtiöitti liiketoimintansa

10.1.2008

Digitaalisen television lähetys-, siirto- ja vastaanottolaitteita toimittava Finnsat Oy on yhtiöittänyt liiketoimintansa vuoden alusta lähtien.

Finnsat Kulutuselektroniikka Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Jussi Koskinen, joka on aiemmin toiminut kulutuselektroniikkalaitteiden myyntipäällikkönä. Finnsat Verkkotuotteet Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Jalo Lantinen, joka on aiemmin toiminut Finnsatin Helsingin konttorin johtajana. Yhtiöittämisen tavoitteena on terävöittää kunkin yhtiön kilpailukykyä.

Finnsat-konsernin viime vuoden myynti kasvoi 34 miljoonaan euroon, missä on kasvua yli 50 % edellisestä vuodesta. Konsernin kannattavuus ylitti asetetun tavoitteen. Kasvu oli voimakkainta kulutuselektroniikkalaitteissa, joissa digisovittimien euromääräinen myynti kaksinkertaistui. 

Finnsatin Broadcast Systems aloitti vuoden aikana mm. teräväpiirtolähetysten tuotanto- ja satelliittilähetyslaitteiden toimittamisen yleisradioyhtiöille. Antenni- ja tietoverkkotuotteita toimittava yksikkö kasvatti myyntiään noin kolmanneksella edelliseen vuoteen verrattuna.