» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Asuntomessuilla tarjotaan tietoa energiatehokkuudesta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Asuntomessujen Energianeuvontaklinikka tarjoaa tietoa energiatehokkuudesta

10.7.2008

Asuntomessuilla on taas nähtävillä monenlaisia energiatehokkuusratkaisuja. Kuva Sisko Vuorenmaa.Suomen Asuntomessut ja Motiva Oy yhteistyökumppaneineen tarjoavat messuvieraille neuvontaklinikan, joka palvelee sekä tulevia rakentajia ja rakennuttajia että muita rakentamisen ja asumisen energiansäästöstä kiinnostuneita.

Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen on tärkeää sillä rakennusten energiankäyttö aiheuttaa Suomen kasvihuonekaasupäästöistä 30 %. Energiankäyttöä parannettaessa myös energiantuotannosta aiheutuvat päästöt pienenevät.

- Energiansäästöön liittyvät asiat ovat nyt erittäin ajankohtaisia ja erityisesti kaivataan kuluttajille suunnattua energiatehokkuusneuvontaa. Siksi olemme järjestäneet yhdessä Motiva Oy:n kanssa Vaasan asuntomessuille energiaklinikan. Haluamme näin saada kävijöiden tietoisuuteen toimintoja, joiden avulle sekä rakentamisessa että asumisessa jokainen ihminen voi toteuttaa energiatehokasta asumista, toteaa Suomen Asuntomessujen projektijohtaja Pasi Hulkkonen.

- Rakentajat ja kuluttajat kaipaavat tietoa rakentamisen ja asumisen energiatehokkuudesta, tämä on todettu niin monessa tutkimuksessa kuin Motivaan tulevien kyselyiden pohjalta. Varsinkin nyt kun energiatehokkuus on aiheena varsin kuuma, on erittäin tärkeää, että saatavilla on puolueetonta asiantuntijatietoa, painottaa Motivan Oy:n toimitusjohtaja Jouko Kinnunen.

Energianeuvojina Vaasan asuntomessuilla toimivat Motiva Oy, Etelä-Pohjanmaan Energiatoimisto, Tampereen Energiatoimisto, Valonia - Varsinais-Suomen Energiatoimisto sekä Pientalorakentamisen kehittämiskeskus. Energianeuvontaklinikka löytyy messualueelta Rakentajahallista.

Viralliset energiatodistukset esillä messutaloissa

Energianeuvonnan lisäksi messuilla ovat esillä rakennusten energiatodistukset. Asuntomessutaloille on nyt ensimmäistä kertaa laskettu virallinen, lainmukainen energiatodistus. Todistus löytyy neljästätoista pientalosta ja yhdestä kerrostalosta.

"Näiden messutalojen energiatehokkuus on hieman rakentamismääräyksiä parempaa tasoa: kaksi taloista on A-luokan taloja, kolme B-luokkaa, suurin osa kuitenkin C-luokkaa. Tavanomainen, nykyisten rakentamismääräysten mukaan rakennettu talo on yleensä D-luokkaa", arvioi Motiva Oy:n asiantuntija Kimmo Rautiainen.

Energiatodistukset auttavat rakennusten energiatehokkuuden vertailussa; todistus kertoo kuinka paljon energiaa itse rakennus tarvitsee, riippumatta siitä, millä tavalla sitä lämmitetään.

Energiatodistukset tulivat vuoden vaihteessa pakolliseksi kaikessa uudisrakentamisessa. Ensi vuoden alusta energiatodistukset koskevat myös olemassa olevia rakennuksia, lukuun ottamatta pientaloja ja alle kuuden asunnon taloyhtiöitä.

Kesän asuntomessut järjestetään Vaasan Suvilahdessa 11.7.–10.8.

Suomen asuntomessut -  Lisätietoa kesän messuista
Motiva - Energiatehokkuuden asiantuntija