» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähkötarvikkeiden tukkumyynti jatkoi edelleen kasvuaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötarvikkeiden tukkumyynti jatkoi edelleen kasvuaan

10.10.2008

Talouden huonot uutiset eivät näkyneet sähkötarvikkeiden syyskuun tukkumyynnissä.

Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 7,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tämän vuoden syyskuun myynti oli peräti 14,6 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

– Sähkötarvikkeiden kysyntä on jatkunut edelleen vahvana, vaikka uusien rakennuslupien määrä on vähentynyt jo vuoden ajan. Huomio kohdistuukin seuraavaksi korjausrakentamisen hankkeisiin, joihin liittyy lähes aina sähköisen talotekniikan uusiminen, Suomen Sähkötukkujen Liiton SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari ennakoi.

Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin arvo vuoden alusta syyskuun loppuun oli 660 miljoonaa euroa, mikä 8,0 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Seuraavaa piristysruisketta sähkötarvikekaupalle odotetaan energiatehokkuuden parantamisesta.

– Ilmastonmuutoksen torjumiseen on jo tarjolla energiaa säästäviä ratkaisuja, jotka odottavat laajempaa käyttöönottoa. Sähköisen talotekniikan parantaminen yhdessä lisäeristämisen kanssa ovat tehokkain keino hiilidioksidipäästöjen ja energiankulutuksen vähentämiseen, Hailikari sanoo.

SSTL järjestää 11. marraskuuta Vantaalla kaikille sähköalan ammattilaisille avoimen energiatehokkuusseminaarin.