» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Lämpimät säät pudottivat sähkölämmittimien myyntiä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Lämpimät säät laskivat sähkölämmittimien myyntiä

11.2.2008

Sähkölämmittimiä myytiin viime vuonna yhteensä 33 miljoonalla eurolla. Lämpimät säät pudottivat myyntiä neljä prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton tilastojen mukaan huonetilojen lämmityspatterit ja termostaatit sekä lattialämmityksen kaapelit ja verkot kävivät viime vuonna hyvin kaupaksi. Sen sijaan pistorasiaan kytkettävien lämmittimien, säteily- ja puhalluslämmittimien sekä teollisuuden massavaraajien myynti laski selvästi.

 Oletettavasti myynnin laskuun vaikutti erityisesti poikkeuksellisen lämmin sää. Viime vuoden joulukuu oli peräti 5 astetta keskimääräistä lämpimämpi, ja myös lokakuun lämpötila oli lähes 2 astetta tavanomaista korkeampi. Sen sijaan syys- ja marraskuu olivat likimain normaaleja, ja alkuvuodesta nähtiin myös kovia pakkasia.

 Lämmitinmyyntiin vaikuttavat eniten sää, rakentamisen aktiivisuus ja teollisuuden investoinnit. Rakentamisen kasvu alkoi näyttää loppuvuodesta tasaantumisen merkkejä.

– Ennusteiden mukaan rakentamisen huipputaso on nyt saavutettu, mikä merkinnee pitkän kasvujakson päättymistä myös lämmitinmyynnin osalta. Toisaalta sähkölämmitys on lisännyt kiinnostavuuttaan korjausrakentamisessa ja valitaan yhä useammin uusien talojen täydentäväksi lämmitysjärjestelmäksi, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

 Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto SSTL kerää sähkölaitteiden myyntitiedot kaikilta merkittävimmiltä lämmitinvalmistajilta ja -maahantuojilta. Liiton jäsenenä on 14 sähkötukkuliikettä sekä 48 valmistajaa ja maahantuojaa.
 

 

Lisätietoja SSTL:n tilastosivuilla