» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >112-päivä kannustaa onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


112-päivä kannustaa onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn

11.2.2008

Suuri osa onnettomuuksista olisi mahdollista välttää pienillä toimenpiteillä.

 Suomessa sattuu vuosittain runsaasti erilaisia onnettomuuksia ja tapaturmia. Vuosittain onnettomuuksissa kuolee yhteensä noin 2 700 henkilöä, joista koti- ja vapaa-ajan tapaturmissa noin 2 100 henkilöä. Alkoholi on myötävaikuttajana tekijänä joka viidennessä tapaturmaisessa kuolemassa.

Palovaroitin valvoo. Kuva 112-päivän tiedotus Helmikuun 11. päivä vietettävä kansallinen 112-päivä muistuttaa, että suuri osa onnettomuuksista olisi mahdollista ehkäistä ja välttää. Vaaratekijät voidaan poistaa oma-aloitteisesti usein pienilläkin toimenpiteillä ja tottumusten muutoksilla.

 Tähän kuuluu huomion kiinnittäminen riskeihin, sääntöjen ja ohjeiden noudattaminen sekä huolehtiminen omasta ja muiden turvallisuudesta käytettävissä olevin keinoin. Hyvä esimerkki onnettomuuksien välttämisestä on palovaroittimien asianmukainen käyttö. Palovaroitin varoittaa alkavasta tulipalosta niin aikaisessa vaiheessa, että pelastautuminen vielä onnistuu.

 Turvallisinta on varustaa kaikki makuuhuoneet ja eteinen palovaroittimin. Tärkeintä on, että hälytysääni herättää nukkumassa olevat asukkaat. Palovaroitin tulee sijoittaa asunnossa katon keskiosaan paikkaan, johon savu pääsee esteettä leviämään.

 Palovaroitin on pakollinen jokaisessa asunnossa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että palovaroitin varoittaa vain, jos siinä on toimiva paristo. Palovaroitin ilmoittaa pariston heikkenemisestä äänimerkein. Tätä minuutin välein toistuvaa vaimeaa ääntä et voi sekoittaa kovaan hälytysääneen. Viimeistään tällöin on paristo heti vaihdettava.

 

112-päivän kotisivut

Palovaroittimiin vaaditaan verkkovirtaa