» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Kari Rämö Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajaksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kari Rämö ET:n hallituksen puheenjohtajaksi

12.11.2008

Energiateollisuus ry:n liittokokous valitsi tiistaina 11.11. liiton hallituksen puheenjohtajaksi Kymenlaakson Sähkö Oy:n toimitusjohtajan Kari Rämön.

Varapuheenjohtajiksi valittiin kehitysjohtaja Timo Karttinen Fortum Oyj:stä ja toimitusjohtaja Pekka Haapalainen Kurikan Kaukolämpö Oy:stä. Ensi vuoden alusta alkava puheenjohtajuus kiertää kahden vuoden välein eri jäsenyrityksiä edustavissa ryhmittymissä.

Liittokokouksessaan Energiateollisuus ry linjasi esimerkiksi, että yksityisautoilussa tulisi siirtyä sähköautojen käyttöön.

"Yksityisautoilussa tulee ottaa tavoitteeksi korvata perinteiset polttomoottoriautot ladattavilla sähkö- tai hybridiautoilla. Henkilö- ja tavaraliikenne tulee siirtää raiteille aina kun se on mahdollista ja joukkoliikenteessä tulee muutoinkin lisätä sähkömoottorien käyttöä", ET linjaa.

Energian käytön tehostaminen nähdään suurena mahdollisuutena esimerkiksi uudis- ja korjausrakentamisessa: "Sähkö ja kaukolämpö ovat energiatehokkaita lämmitysmuotoja, jotka eivät rasita Suomen kasvihuonekaasuille asetettua kiintiötä. Kaikki polttoaineen käyttö, joka voidaan korvata sähköllä tai kaukolämmöllä päästökaupan ulkopuolisilla sektoreilla, vähentää päästöjä ja edistää Suomen ja EU:n ilmastotavoitetta."