» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähköurakoitsijat varautuvat rakentamisvauhdin hiipumiseen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköurakoitsijat varautuvat rakentamisvauhdin hiipumiseen

13.4.2008

Sähköurakoitsijat ja suunnittelijat uskovat selvään suhdannekäänteeseen alaspäin. Äkkipysähdystä ei kuitenkaan pelätä. 

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:n ja Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS:n suhdannetiedustelun mukaan sähköurakoitsijoiden ja -suunnittelijoiden usko uudisrakentamisen kasvuvauhtiin näyttää loppuneen, mutta korjausrakentamista uskotaan vielä riittävän.

Suhdannehuippu oli keväällä 2006Mitään äkkijarrutusta ei kuitenkaan ole näkyvissä, sillä lähes 60 prosenttia vastaajista uskoo rakentamisen määrän säilyvän ennallaan. Vastaajista 31 prosenttia otaksuu rakennustuotannon vähenevän tulevana puolivuotiskautena. Odotukset ovat selvästi heikentyneet viime keväästä.

 Niukka enemmistö kyselyyn vastanneista olettaa yritystoiminnan tuloksellisuuden kääntyvän kuluvana vuonna huonompaan suuntaan. Tulosodotukset ovat keväästä 2004 saakka olleet positiiviset, mutta nyt ne kääntyivät lievästi negatiiviseksi. STUL: talouspäällikkö Martti Ylimaula arvelee, että pessimismin syynä saattaa olla tarjouskyselyjen väheneminen.

– Tarjouskyselyjen määrä verrattuna niiden määrään kolme kuukautta taaksepäin oli yli puolella vastaajista samalla tasolla. Saldoluvulla -5,8 mitattuna kehitys on laskeva. Tulos on vuodesta 2003 alkaen tehtyjen kyselyiden aikana ollut kevään kyselyssä aina plussalla, nyt se oli ensimmäisen kerran miinuksella, Ylimaula kertoo.

STUL:n ja NSS:n yhteisen suhdannetiedustelun mukaan suhdannehuippu oli keväällä 2006, jolloin odotukset rakentamisen kasvusta olivat korkeimmillaan.