» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähkötalon naapuriin nousee 70-metrinen tornitalo
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötalon naapuriin nousee 70-metrinen tornitalo

13.8.2008

Skanska rakentaa Leppävaaran aseman ja Sähkötalon väliselle tontille Leppävaaran Torni -nimisen kerrostalon.

Maanrakennustyöt on jo aloitettu tontilla. Kuva Sisko Vuorenmaa 

Sähköinfo Oy:n ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Sähkötalon naapuriin Espoon Leppävaaran kohoava 20-kerroksinen Torni tulee nousemaan lähes 70 metrin korkeuteen. Talon arvioidaan valmistuvan touko–kesäkuussa 2010. Talon maanrakennustyöt ovat jo alkaneet.

Skanskan havainnekuva Tornista. Tornitaloon tulee pääasiassa asuntoja, yhteensä 113 kappaletta. Asuntojen koot vaihtelevat 44,5 ja 77,5 neliömetrin välillä. Skanskan projektipäällikkö Jouko Lahtisen mukaan talon katolle tulee asukkaiden käytössä oleva aurinko­terassi, minkä lisäksi ullakkokerrokseen tulee sauna­osasto ja kerho­tilat. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Timo Vormala Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky:stä.

 Leppävaara on viime vuosina kehittynyt yhdeksi Espoon tärkeimmistä aluekeskuksista. Skanska on rakentanut aikaisemmin kauppakeskus Sellon vieressä olevan, 17-kerroksisen liike- ja toimistorakennus Panorama Towerin.

 Vaikka Panorama Towerissa on vähemmän kerroksia kuin tulevassa Leppävaaran Tornissa, on 73 metriä korkea Panorama Tower hieman Leppävaaran Tornia korkeampi. Panorama Tower on Espoon toiseksi korkein rakennus Fortumin 84 metriä korkean pääkonttorin jälkeen.

 Suomen korkein asuinrakennus on Helsingin Vuosaaressa oleva 86 metriä korkea, 28-kerroksinen Cirrus. Suomen korkeimpana rakennuksena pidetään (1) puolestaan Helsingissä olevaa 97 metriä korkeaa Mikael Agricolan kirkkoa.

Lähivuosina Suomen korkeimmaksi rakennukseksi tulee todennäköisesti nousemaan joko Hartelan Espoon Keilaniemeen suunnittelema 26-kerroksinen "K9" -tornitalo tai Tampereen Rautaharkkoon kaavailtu 40-kerroksinen hotellitorni.

1: Wikipedian lista Suomen korkeimmista rakennuksista ja rakennelmista