» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Urheilullisten hybridiautojen tuotanto käynnistyy Suomessa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Urheilullisten hybridiautojen tuotanto käynnistyy Suomessa

13.11.2008

Valmet Automotive ja amerikkalainen Fisker Automotive ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Fisker Karma -autojen valmistuksesta Uudenkaupungin autotehtaalla.

Fisker Karma. Kuva Fisker Automotive 

Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, rullaavat ensimmäiset urheilulliset hybridiautot Uudenkaupungin autotehtaan porteista maailmalle jo ensi vuoden lopulla.

Sähköverkosta ladattavan Fisker Karman valmistuksen suunnitellaan alkavan vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä. Ensimmäiset autot toimitetaan Pohjois-Amerikkaan. Toimitukset Eurooppaan on tarkoitus aloittaa vuonna 2010. Vuosituotannoksi on suunniteltu 15 000 autoa.

– Sopimus on hyvin merkittävä Valmet Automotivelle ja sen työllisyydelle tulevina vuosina. Yhteistyö Fisker Automotiven kanssa merkitsee suunnitellulla täydellä tuotantotahdilla työtä noin viidellesadalle autonrakentajalle, toimitusjohtaja Ilpo Korhonen kertoo.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalle rakennetaan uusi korinvalmistuslinja Fisker Karman tuotantoa varten. Tehtaan maalaus- ja kokoonpanoprosessi voidaan helposti muuttaa sähkö- ja hybridiautojen tuotantoon sopivaksi. Fisker Karman ensimmäiset prototyypit ovat jo valmiina Yhdysvalloissa, mutta sarjatuotannon aloittamiseen on vielä matkaa.

– Aikataulu on haastava, mutta uskon että hyvällä yhteistyöllä pystymme aloittamaan tuotannon suunnitellussa aikataulussa. Hybridivoimansiirto, akkuteknologia ja kevyitä materiaaleja sisältävä uusi korirakenne ovat mielenkiintoinen haaste yrityksemme suunnittelijoille ja tuotantotiimeille.

Fisker Automotive on yksityisessä omistuksessa oleva amerikkalainen yhtiö. Valmet Automotive tuottaa vaativien erikoisautojen tuotekehitys- ja valmistuspalveluja autoteollisuudelle. Tällä hetkellä Valmet Automotive valmistaa Uudessakaupungissa Porsche Boxster ja Porsche Cayman -autoja Porsche AG:lle.

 

Lisää aiheesta: Ensto ja Fortum valmistautuvat sähköautojen tulemiseen