» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >RekryKoulutus tukee uusien työntekijöiden kouluttamista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


RekryKoulutus tukee uusien työntekijöiden kouluttamista

14.10.2008

RekryKoulutus on työ- ja elinkeinohallinnon uusi palvelumuoto, jonka avulla yritetään nostaa uusien työntekijöiden ammattitaitoa yritysten tarpeita vastaavaksi.

www.rekrykoulutus.fiValtakunnallinen RekryKoulutus-kampanja käynnistyy 15.10. Erityisesti pk-yrittäjille suunnatun kampanjan tavoitteena on tukea ja lisätä työnhakijoiden täydennyskoulutusta erityisesti sellaisilla aloilla, mihin on vaikeuksia löytää ammattiosaajia.

Koulutus voi olla esimerkiksi ammatillista lisä- tai peruskoulutusta tai korkeakoulututkintoa täydentäviä opintoja. Koulutuksen sisältö ja pituus vaihtelee koulutustavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Koulutusohjelmat räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan. Opiskelijat valitaan koulutukseen yhteistyössä työ- ja elinkeinohallinnon kanssa.

Työministeri Tarja Cronberg korostaa, että RekryKoulutus-kampanja on kädenojennus yrityksille, jotka tarvitsevat osaavia työntekijöitä.

– Työnantaja saa tarvitsemaansa työvoimaa ja vailla riittävää ammattitaitoa olevat henkilöt koulutusta ja työtä. Tässä kaikki voittavat, ministeri toteaa kampanjan tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinohallinto sekä työnantaja rahoittavat yhdessä koulutuksen. Työnantajan maksuosuus on 50 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta hinnasta. Koulutuksen hinta vaihtelee koulutusaloittain. Koulutuksen ajalta opiskelijoille maksetaan koulutustukea.

 

Lisätietoja: www.rekrykoulutus.fi