» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >SSTL Tuotetieto-opas 2008 sähkötarvikkeille ilmestyi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


SSTL Tuotetieto-opas 2008 sähkötarvikkeille ilmestyi

15.7.2008

Uusi tuotenimisanakirja antaa oikean nimen ja käännöksen

SSTL Tuotetieto-opas 2008 sähkötarvikkeille on ilmestynyt. Vuosi sitten ensimmäistä kertaa julkaistu opas on kasvanut 38 tuoteryhmää kattavaksi kirjaseksi. Se sisältää tuotetietoprosessien yleisohjeistuksen, tuoteryhmäkohtaiset nimeämisohjeet ja harmonisoidut yleisnimet.

Samassa yhteydessä luotiin SSTL Tuotenimisanakirja, johon on koottu harmonisoidut tuotenimet tuoteryhmittäin sähkönumerointijärjestelmän mukaisesti. Se nimeää tuotteen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sanakirja laajenee harmonisointia tekevien työryhmien jatkaessa määrittelytyötään syksyllä.

- Ohjeistuksen tavoitteena on tehostaa ja nopeuttaa tuotetietojen käsittelyä toimitusketjun kaikissa portaissa. Toistuva tuotetiedon täydennys ja muokkaus eri yrityksissä vältetään, kun tietojen muoto ja sisältö sopivat suoraan tukkujen ja urakoitsijoiden tietojärjestelmiin. Tämä säästää työtä, vähentää virheitä toimituksissa sekä helpottaa lähetyslistojen ja laskujen tarkistusta, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

SSTL Tuotetieto-oppaan ohjeistuksen tekemiseen on osallistunut yli 100 tuoteasiantuntijaa yli 50:stä sähkötarvikkeiden valmistusta, maahantuontia tai tukkutoimintaa harjoittavasta yrityksestä. Hanketta koordinoivan Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton tavoitteena on luoda tuotenimiohjeistus kaikille sähkönumerorekisterin 60 tuoteryhmälle.

Kokonaisuuteen kuuluu viime vuonna uudistettu SSTL Talotekniikkastandardi, joka on excel-taulukkotaulukkolaskentapohja uuden tuotteen avaamiseksi. Sen avulla valmistaja tai maahantuoja voi toimittaa kerralla tuotetiedot sähkönumerorekisteriin ja tukkuihin.


Sahkonumerot.fi - Tuotetieto-opas 2008, Tuotenimisanakirja ja Talotekniikkastandardin taulukkopohja