» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >VTT vaatii rakentamisalalle uusiutumista tukevaa kehitystyötä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


VTT vaatii rakentamisalalle uusiutumista tukevaa kehitystyötä

15.12.2008

VTT:n mukaan yritysten ja julkishallinnon kehityspanostuksia tarvitaan tukemaan rakentamisalan elpymistä, kilpailukykyä ja uusiutumista.

Tuoreen Euroconstruct-ennusteen mukaan rakentamisen kokonaismäärä vähenee Euroopassa ensi vuonna noin 4,5 prosenttia. VTT:n arvion mukaan tämä merkitsee Euroopan laajuisesti noin parin miljoonan työpaikan vähenemistä rakennustyömailta, rakennustuoteteollisuudesta ja alan palveluista.

Luvut ovat synkkiä, mutta VTT:n asiakasjohtaja Pekka Pajakkalan mukaan laskusuhdanteen voi nähdä myös mahdollisuutena uudistaa alan rakenteita ja toimintatapoja vastaamaan uusia vaatimuksia.

– Suomi on rakentamisen, rakennustuotteiden ja alan osaamisen nettoviejä. Vahvoja osaamisalueita ovat mm. teolliset rakentamisratkaisut, rakennus- ja aluetason konseptit ja teknologiat energiatehokkaaseen ja kestävään rakentamiseen. Suomen tulisi nyt pyrkiä lisäämään näiden vientiä kansainvälisille markkinoille, Pajakkala sanoo VTT:n tiedotteessa.

Monissa maissa suunnitellaan korjaus- ja infrarakentamisen elvytystoimia, joiden taustalla on tavoite parantaa rakennusten energiatehokkuutta EU:n päästö- ja energiansäästötavoitteiden saavuttamiseksi.

VTT:n mukaan nyt on perusteltua panostaa tutkimukseen ja osaamiseen. Tutkimus- ja kehityshankkeiden avulla parannetaan kilpailukykyä sekä synnytetään uusia laatua, tehokkuutta ja energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja.