» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähkölaitteille nykyistä tiukempia energiatehokkuusvaatimuksia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkölaitteiden energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät

16.10.2008

Työ- ja elinkeinoministeriö on jättänyt eduskunnalle lakiesityksen energiaa käyttävien tuotteiden ekologiselle suunnittelulle ja energiamerkinnälle asetettavista vaatimuksista.

EU:n Eco-label -merkkiLain tavoitteena on yhdenmukaistaa energiaa käyttävien tuotteiden ekologista suunnittelua ja energiamerkintää EU-alueella koskevat säännökset. Lain taustalla on Eco-Design -direktiiviksi kutsuttu EuP-direktiivi 2005/32.

Lakiin on kirjattu säännökset energiaa käyttävien tuotteiden vaatimustenmukaisuuden arvioinnista ja CE-merkinnästä. Tuotteen valmistaja, tämän valtuutettu edustaja, maahantuoja tai elinkeinonharjoittaja on vastuussa siitä, että energiaa käyttävä tuote on ehdotetun lain vaatimusten mukainen.

Lisäksi laki sisältää joukon energiamerkintää ja energiatehokkuutta koskevia säännöksiä. Lakia sovelletaan markkinoille tuleviin uusiin tuotteisiin. Tukes vastaa lain markkinavalvonnasta.

Lailla kumotaan kansallinen laki laitteiden energiatehokkuudesta. Jos eduskunnan hyväksyy lakiehdotuksen, tulee se voimaan 1.1.2009.