» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Ammattilainen ei sählää -kampanja muistuttaa sähkötyöturvallisuudesta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ammattilainen ei sählää -kampanja muistuttaa sähkötyöturvallisuudesta

17.3.2008

Tukesin, Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton, Sähköalojen ammattiliiton ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen kampanja peräänkuuluttaa malttia ja oikeaa työskentelyasennetta.

Testaa turvallisuustietämyksesi Tukesin testissä Suuri osa sähköammattilaisten työtapaturmista johtuu kiireestä, ajattelemattomuudesta ja vääristä asenteista. Ammattilaisten tapaturmat ovat lisääntyneet viime vuosina. Vuonna 2006 vakuutusyhtiöt korvasivat Tapaturmavakuutuslaitosten liiton tilastojen mukaan 80 sähköiskujen ammattilaisille aiheuttamaa työpaikkatapaturmaa. Kolme vuotta aiemmin vastaava luku oli lähes puolet pienempi.

 Sähköalan tapaturmatietoisuutta kohotetaan tänä keväänä pitämällä turvallisuusteemaa vahvasti esillä sähköalan lehdissä ja muissa viestintävälineissä. Kampanjaan kuuluu nettitesti "10 omantunnon kysymystä sähköturvallisuudesta", jossa jokainen sähköammattilainen voi testata turvallisuustietouttaan ja omia toimintatapojaan.

 Suurin osa sähköalan tapaturmista johtuu muista kuin sähköisistä syistä: putoamiset, liukastumiset ja terävään esineeseen kolhimiset aiheuttavat sähkömiehille satoja tapaturmia vuosittain. Tutkimusten mukaan tapaturmien taustalla on usein kiire sekä puutteet turvallisten työtapojen hallinnassa.

 

Tukesin sähköturvallisuustesti 

Vaaralliset läheltä piti -tilanteet eivät näy tilastoissa

STUL:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen: "Tavoitteeksi nolla tapaturmaa"