» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Tukes valmistautuu osittaiseen Tampereelle muuttoon
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tukes valmistautuu osittaiseen Tampereelle muuttoon

17.4.2008

Turvatekniikan keskuksessa aletaan valmistella toimintojen osittaista siirtämistä Tampereelle työ- ja elinkeinoministeriön 11.4.2008 tekemän päätöksen mukaisesti.

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt siirtää puolet Tukesin henkilökunnasta Tampereelle osana valtionhallinnon alueellistamistoimia. Muutos toteutetaan vuosien 2008–2010 aikana.

Tampereelle siirtyvät Tukesin sähkötuote- ja sähkölaitteistovalvontaa hoitavat ryhmät sekä prosessiturvallisuus -ryhmä. Sähköalan valvontaryhmien tehtäväalaan kuuluvat sähkötuotteiden vaatimustenmukaisuus, sähköasennusten ja -laitteistojen turvallisuus sekä hissit. Lisäksi Tampereelle siirtyy tutkimus- ja kehittämisryhmä sekä osa hallintohenkilöstöstä. Yhteensä siirto koskee noin 60 henkilöä eli puolta koko henkilökunnasta.

Tukes käynnistää välittömästi projektin muutokset suunnitteluksi ja toteuttamiseksi. Keskuksen palvelujen jatkuvuuden varmistamisen ohella työssä otetaan huomioon mm. henkilöstön asemaan ja siirtymiseen liittyvät kysymykset sekä uusien toimitilojen hankinta. Tuksin mukaan muutto Tampereelle edellyttää myös taloudellisia lisäresursseja.

Sähköalan saamien tietojen mukaan kaikki Tukesin sähkötuote- ja sähkölaitteistovalvontaryhmissä työskentelevät henkilöt eivät ole ratki riemuissaan ajatuksesta muuttaa Tampereelle. Sisäasiainministeriön mukaan hallitus on kuitenkin vahvasti sitoutunut valtion toimintojen alueellistamisen jatkamiseen. Hallitus on asettanut tavoitteeksi 4000-8 000 työpaikan alueellistamisen vuosien 2011 ja 2015 välillä. Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri osa siirroista voitaisiin tehdä henkilöstön eläköitymisen sekä muu luontaisen vaihtuvuuden avustuksella mahdollisimman hyvää henkilöstöpolitiikkaa noudattaen.