Puheenjohtaja Lounatvuori: ”Sähkölämmitys pitää voida nähdä vaihtoehtona”

17.4.2008

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n puheenjohtaja Juha Lounatvuoren mukaan sähkölämmitys uhkaa perusteettomasti joutua lähes lainsuojattomaan asema.

Viime aikoina on keskusteltu runsaasti energian riittävyydestä, puhtaudesta ja energian tuottamistavoista. Osana säästötalkoita valtiovallan puolelta on kuultu viime aikoina useita suoran sähkölämmityksen rajoittamista vaativia puheenvuoroja. STUL:n puheenjohtaja Juha Lounatvuoren mukaan juuri sähkölämmitys olisi kuitenkin erittäin hyvä vaihtoehto valtiovallan kaipaamien matalaenergiarakennusten vähäisen lämmitystarpeen täyttämiseen.

- Sähkölämmitys on jostain kumman syystä joutunut viime aikoina lähes lainsuojattomaan asemaan, vaikka se on ehdottomasti yksi puhtaimmista ja yksinkertaisimmista vaihtoehdoista mitä tänä päivänä on tarjolla, Lounatvuori sanoi.

Lounatvuoren mukaan yksittäisiä ihmisiä ei saada ajattelemaan maapallon tulevaisuutta pelkästään energian kulutukseen liittyvillä pakkokeinoilla, vaan tähän tarvitaan myös kannustavia vaihtoehtoja ja yhteiskunnallisia tukitoimia.

- Jos pelkkää keppiä on tarjolla, niin yksittäisten ihmisten ja yritysten säästöt keskittyvät vain oman energialaskun pienentämiseen, eivätkö he silloin ole kovin kiinnostuneita ajattelemaan yhteisvastuullisesti, Lounatvuori sanoi kevään Sähköurakoitsijapäivien avauspuheenvuorossaan torstaina Tampereella.

Torstaina urakoitsijapäillä kuullaan puheenvuoroja esimerkiksi energiatehokkuudesta, uusiutuvien energianlähteiden mahdollisuuksista ja matalaenergiarakentamisesta. Päivien puheenjohtajana toimivan Juha Salmen mukaan Pyynikinharjulla tullaan keskustelemaan myös esimerkiksi huolestuttavilta vaikuttavista suhdannenäkymistä ja rakennusurakoiden mahdollisista aikatauluongelmista.

Kevään Sähköurakoitsijapäiville osallistuu tänä vuonna noin 290 sähköurakoitsijaa, -suunnittelijaa ja muiden alan yritysten edustajaa. Perjantaina ohjelmassa on STUL ry:n kevätkokous. 

  
Juha Lounatvuori

Juha Salmi 

Scandic