Olkiluoto 3:n valmistuminen voi siirtyä vuoteen 2012

17.10.2008

Laitostoimittaja AREVA-Siemensiltä saatujen tämänhetkisten aikataulutietojen perusteella reaktorilaitoksen rakennustyöt tulevat kestämään useita kuukausia kauemmin kuin aiemmin on ennakoitu. Tämä tulee vaikuttamaan reaktorilaitoksen asennustöiden aikatauluun. TVO arvioi, että laitoksen valmistuminen voi siirtyä vuoteen 2012.

– Töitä on tehty paljon, mutta siitä huolimatta laitoksen valmistumista siirtävää viivettä on syntynyt lisää. Laitostoimittaja luonnollisesti vastaa aikataulusta ja mahdollisesta kustannusten noususta, projektijohtaja Jouni Silvennoinen kertoo TVO:n tiedotteessa.

Koko työmaan vahvuus on kaksinkertaistunut vuoden 2008 aikana. Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitosyksikön työmaalla suurten turpiinikomponenttien asennus on menossa ja reaktorilaitoksella rakennustyöt jatkuvat vuorotyönä. Tällä hetkellä työmaalla työskentelee noin 4 000 henkilöä.

Aikataulullisesti keskeiset työt reaktorilaitoksella jatkuvat vuorotyönä. Tärkeimmät komponentit ovat valmistuneet tai valmistumassa. Esimerkiksi reaktoripaineastia on valmistunut Japanissa. TVO neuvottelee laitostoimittajan kanssa jatkuvasti OL3-laitostoimitukseen ja sen edistymiseen liittyvistä asioista. Laitostoimittaja vastaa aikataun pitämisestä.

– Tuemme edelleen laitostoimittajaa, jotta hanke saadaan valmiiksi mahdollisimman nopeasti asetetuista turvallisuus- ja laatuvaatimuksista tinkimättä. Laitosyksiköstä tulee turvallinen ja teknisesti edistyksellinen, Silvennoinen sanoo.