» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Pientalojen energiakorjausten tukijärjestelmä uudistuu
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Pientalojen energiakorjausten tukijärjestelmä uudistuu

18.9.2008

Pientalojen energiatehokkuutta parantavia investointeja ja siirtymistä ympäristöystävällisempiin lämmitysjärjestelmiin tuetaan jatkossa pääasiassa kotitalousvähennyksin.

Hallituksen esityksen mukaan pientalojen energia-avustukset muuttuisivat tulosidonnaisiksi. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä korotetaan tuloverolakia muuttamalla 3 000 euroon verovelvolliselta ja käyttötarkoituksista poistetaan niitä koskeneet rajat.

Jos pienituloisuus estää kotitalousvähennyksen käyttöä, korjauskustannuksiin olisi mahdollista saada energia-avustusta. Tarkemmat tulorajat avustuksen saannille säädetään myöhemmin valtioneuvoston asetuksella.

Avustusta myönnettäisiin sellaisen asuinrakennuksen korjauskustannuksiin, jossa on yksi tai kaksi asuntoa. Avustusta saisi vain kotitalouksille syntyneistä kustannuksista.

Muutosehdotuksen mukaan avustuksen enimmäissuuruutta korotetaan siten, että avustusta saisi enintään 25 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Tällaisia kustannuksia voisivat olla materiaali- ja laitekustannukset, mutta eivät työkustannukset. Tarkoituksena on, että avustuksia voi aiemmasta poiketen myöntää myös muille toimenpiteille kuin tietyille nimetyille lämmitystapamuutoksille.

Asiasta säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella. Pientalojen tarveharkintaisiin energia-avustuksiin on tarkoitus käyttää ensi vuonna kaksi miljoonaa euroa.

 

Lisää aiheesta: Kotitalousvähennys nousee 3 000 euroon