» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Uudet Turvallinen koti -nettisivut antavat vinkkejä murtojen torjuntaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Turvallinen koti -nettisivut antavat vinkkejä murtojen torjuntaan

19.3.2008

Suomessa asuntojen murtosuojaukseen kiinnitetään usein selvästi vähemmän huomiota kuin muualla maailmassa. Näkyvä rakenteellinen suojaus kuitenkin pienentää olennaisesti todennäköisyyttä joutua murron kohteeksi.

Yleisavain. Voro voi käyttää sitä tukevampaa vipuvartta mitä suurempi ovenrako on Sisäasiainministeriö ja Turvallisuusalan neuvottelukunta ovat avanneet uudet Turvallinen koti -verkkosivut. Sivuilla kerrotaan kotiympäristön murtosuojausmenetelmistä ja annetaan vinkkejä ilkivallan torjumiseen sekä palo- ja tietoturvallisuuden edistämiseen.

 Omakotitalojen murtosuojauksen parantaminen kannattaa aloittaa yleensä jo tontin rajalta. Piha-aidat ja pensaat antavat mukavasti näkösuojaa naapureilta, mutta valitettavasti ne tarjoavat myös murtomiehille hyvän tunkeutumisrauhan. Murtomiehet eivät yleensä kuitenkaan siedä kiinnijäämisriskiä lisäävää kirkasta valoa, joten pelkästään liiketunnistimilla varustettu kirkas pihavalaistus riittää yleensä säikyttämään kutsumattomat vieraat.

 Kerrostaloissa olennaisinta on kiinnittää huomiota ovien murtosuojaukseen. Jos ovi vaikuttaisi kestävän kovakouraisempaakin käsittelyä, kannattaa tarkastuslistalle ottaa seuraavaksi karmit ja saranat. Oven murtosuojausta voi parantaa helposti esimerkiksi vaihtamalla oveen tukevilla saranatapeilla varustetut uudet saranat. Myös terassien ja parvekkeiden ikkunat kannattaa varustaa lukoilla, joiden avaaminen ei onnistu ilman avainta.

 Näiden esimerkkien lisäksi Turvallinen koti -sivuilta löytyy runsaasti lisätietoja esimerkiksi kameravalvonnasta ja elektronisesta murtosuojauksesta. Sivuilta löytyy myös käytännönläheinen tarkistuslista asuntojen ja kotien lähiympäristön turvallisuuden tarkistamiseen.

 Turvallisuusalan neuvottelukunnan Turvallinen Koti -hanke käynnistyi vuonna 2004. Hankkeen tavoitteena on parantaa kodin arkiturvallisuutta kertomalla suositeltavista suojautumiskäytännöistä ja tiedottamalla turvallisuutta parantavien palveluiden hankintamahdollisuuksista.

 Hankkeen toteuttamisesta on vastannut Turvallisuusalan neuvottelukunnan asettama työryhmä, johon on kuulunut edustajia eri toimialoilta. Hankkeen vetovastuu on Suomen Turvaurakoitsijaliitolla, minkä lisäksi esimerkiksi Turva-alan yrittäjät ry on osallistunut aktiivisesti hankkeen toteutukseen. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on saada Suomessa tehtävien asuntomurtojen määrä laskemaan vuosittain 1,5 prosentilla vuoteen 2015 saakka.


Turvallinen Koti -sivut