» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Yrittäjät vaativat maaseudun verkkopalveluiden turvaamista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Yrittäjät vaativat maaseudun verkkopalveluiden turvaamista

19.3.2008

Suomen Yrittäjien mukaan TeliaSoneran asiakkaat ovat aiheellisesti nousseet vastustamaan lankaverkon alasajoa haja-asutusalueilla.

 Sonera on ilmoittanut sulkevansa haja-asutusalueiden kiinteät laajakaistayhteydet ensi vuoden loppuun mennessä yli 50 000 asiakkaaltaan. Lankaverkon tilalle syrjäseutujen asukkaille tarjotaan noin yhden megan siirtonopeudella toimivaa Digitan langatonta 450 -verkkoa.

Puhelintolpat saattavat olla pian historiaa maaseudulla. Kuva Mikko Arvinen Suomen Yrittäjien mukaan telepalvelujen huononeminen uhkaa heikentää erityisesti maaseudun yrittäjien toimintamahdollisuuksia.

"Yrityksille nopeat, tehokkaat ja toimivat tiedonsiirtoyhteydet ovat elinehto. Teleyritysten toiminnan tehostamistarpeet eivät saa johtaa yritysten välttämättömien palveluiden laadun tai saatavuuden heikkenemiseen", Yrittäjien tiedotteessa sanotaan.

 Yrittäjien mukaan vastuu palveluiden toimivuudesta on nyt poliittisilla päättäjillä. "Liikenne- ja viestintäministeriö on edellyttänyt, että TeliaSoneran sitoutuu huolehtimaan asiakkaidensa palvelutason säilymisestä. Poliittisten päättäjien on nyt toimittava niin, että TeliaSoneran antamat lupaukset asiakkaille pitävät, eikä kenellekään aiheudu ylimääräistä haittaa lankayhteyksien lopettamisista."

 Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää asiasta kuulemisen lähiaikoina. Suomen Yrittäjät antaa kuulemisessa oman lausuntonsa. Suomen Yrittäjät edellyttää, että yritysten tietoliikennepalvelut turvataan kaikissa olosuhteissa.

 

Digitan langaton 450 -verkko