» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Poliisi selvitti laajan kaapelivarkaussarjan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Poliisi nappasi kaapelivarkaan

22.10.2008

Helsingin rikospoliisissa on selvitetty kesän ja syksyn 2008 aikana tapahtunut laaja kuparivarkauksien sarja. Sarjaan kuuluvien kahdeksan jutun kokonaisrikosvahingot nousivat poikkeuksellisen suuriksi, noin 170 000 euroon. Yksittäisten juttujen rikosvahingot vaihtelivat muutamasta tuhannesta eurosta aina useaan kymmeneen tuhanteen euroon asti.

Selvitetyt teot tapahtuivat pääasiassa Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Rikosten tyypillisiä tapahtumapaikkoja olivat erilaiset teollisuusalueet, varastokentät, yms. paikat.

Helsingin rikospoliisi pääsi kuparivarkaan jäljille Helsingin satamissa syyskuussa järjestetyn poliisin ja tullin yhteisen valvontaiskun aikana. Kyseisessä valvontaiskussa Länsisataman tarkastuspisteeseen osui ulkomaalaisen henkilön kuljettama henkilöauto peräkärryineen ja tästä ajoneuvoyhdistelmästä löytyi saannoltaan epäselvä, arvokas kuparilasti. Asian tarkempi selvittely johti rikossarjan aukeamiseen ja auton kuljettajan vangitsemiseen.

Kuparivarkauksista epäilty mies on edelleen vangittuna ja asia tullaan käsittelemään aikanaan Porvoon käräjäoikeudessa. Tutkinnallisesti poliisi pitää tapauksia selvitettyinä; rikoksista epäilty mies on ollut esitutkinnassa yhteistyöhaluinen ja hän on pääsääntöisesti tunnustanut tekonsa. Rikoksilla hankkimansa omaisuuden mies kertoo kuluttaneensa pääasiassa elämiseen.