» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >SSTL:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Gustav Thulé on kuollut
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


SSTL:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Gustav Thulé on kuollut

22.12.2008

Kanslianeuvos, varatuomari Gustav Thulé toimi Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtajana vuodesta 1956 aina eläkkeelle siirtymiseensä vuoteen 1985 asti. 28.5.1920 syntynyt Thulé kuoli Espoossa 12. joulukuuta.

Gustav ThuléThulén aikana luotiin sähkötukkualan yhteydet Eurooppaan. Hän toimi European Union of Electrical Wholesalers -järjestön hallituksessa sen perustamisesta vuodesta 1957 eläkkeellejäämiseensä asti. Kielitaitoisena ja kansainväliset tavat omaavana Gustav Thulé viihtyi hyvin näissä piireissä.

Samalla hän teki uraauurtavaa työtä edistäessään eri Euroopan maiden tietämystä Suomesta länsimaisena markkinatalousmaana, mikä ei vielä 50-luvulla ollut itsestäänselvyys sähkötukkualalla muualla Euroopassa työskenteleville.

Gustav Thulé oli tinkimätön sähkötukkuliikkeiden etujen ajaja ja hänen erinomaiset neuvottelu- ja sovittelutaitonsa joutuivat monesti koetukselle, sillä liiton valmistajajäsenet, erityisesti Oy Nokia Ab:n kaapelitehdas, ja sähköurakoitsijoiden voimakas edunvalvonta asettivat melkoisia paineita.

Gustav Thulén johdollaan sähkötukkualalle luotiin 70-luvun alussa seitsennumeroinen tuotekooditus- eli sähkönumerointijärjestelmä tuotteiden identifioimiseksi alan yhteisessä hinnastossa. Sähkönumerointijärjestelmä mahdollisti sen, että sähkötukkuala oli eturintamassa ottamassa atk:ta käyttöön tuotteiden hinnoittelussa ja kaupankäynnissä. Nykyisinkin tämä ainutlaatuinen sähkönumerointijärjestelmä palvelee koko sähkötarvikealan toimitusketjua tuotetietojen välittämisessä ja kaupankäynnissä.