» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Fibox aloittaa yt-neuvottelut Kirkkonummella ja Lempäälässä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fibox aloittaa yt-neuvottelut Kirkkonummella ja Lempäälässä

23.4.2008

Kotelointi-, ohjauskeskus- ja muovimekaniikkaratkaisuihin keskittynyt Fibox Oy Ab suunnittelee tehostavansa toimintojaan poistamalla päällekkäisyyksiä toiminnassaan. Suunnitellun rakennemuutoksen johdosta yritys on käynnistänyt yt-neuvottelut Kirkkonummen ja Lempäälän toimipisteissään.

Suomessa Fiboxilla on 150 työntekijää, joista irtisanomisuhka koskettaa noin 100 henkeä. Mahdollisia henkilöstövaikutuksia pyritään lieventämään sisäisin siirroin, eläkeratkaisuin ja tukemalla työllistymistä toisaalle. Alustavan aikataulun mukaan kaikki järjestelyt toteutettaisiin vuoden 2008 aikana.

Suunnitellun rakennemuutoksen pääkohtiin kuuluvat mm. Euroopan jakelutoiminnon keskittäminen Saksaan ja kokoonpanotoimintojen käynnistäminen Puolassa. Eurooppaan myytävien ruiskupuristustuotteiden tuotannon osalta suunnitellaan toimintojen keskittämistä yhteen tehtaaseen Suomessa. Aasian markkinoille suunnattujen sekä pienivolyymisten tuotteiden valmistuksen suunnitellaan siirtyvän Aasian tehtaisiin.

Fiboxilla on tytäryhtiöitä kahdessatoista maassa. Yhtiöllä on useita tuotantolaitoksia Suomessa, Saksassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Fiboxin liikevaihto vuonna 2007 oli noin 60 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli noin 450.