» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Nordic Aluminium aloittaa YT-neuvottelut
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Nordic Aluminium aloittaa YT-neuvottelut

23.9.2008

Markkinanäkymien heikkenemisestä johtuen Nordic Aluminium Oyj:ssä on annettu kutsu YT-neuvotteluihin.

YT-neuvotteluissa käsitellään yrityksen toiminnan sopeuttamista vallitsevaan markkinatilanteeseen sekä odotettavissa oleviin tuotannollisiin ja taloudellisiin näkymiin. Nordic Aluminium toimitusjohtaja Robert Paajasen mukaan markkinanäkymien heikkenemisestä johtuen yrityksen koko vuoden tulos tulee jäämään edellisvuoden operatiivisesta tulostasosta.

Toiminnan uudelleenjärjestelyistä mahdollisesti johtuvat irtisanomiset, lomauttamiset tai osa-aikaistamiset ovat kokonaisvaikutukseltaan yhteensä arviolta 60–80 henkilöä. Neuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä ja alkavat 25. syyskuuta. Nordic Aluminiumin palveluksessa on noin 315 henkilöä.

Vuoden alkupuoliskolla Nordic Aluminiumin liikevaihto oli 55,15 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 7,94 miljoonaa euroa. Vaikka liikevaihto kasvoi hienoisesti edellisvuoden tasosta, jäi voitto edellisvuoden ensimmäistä puoliskoa alhaisemmaksi.

Kirkkonummella toimiva Nordic Aluminium on Euroopan johtava kosketinkiskovalmistaja, Suomen merkittävin alumiinisten kaapelitietuotteiden valmistaja sekä pitkälle jalostettujen alumiinikomponenttien ja profiilien valmistaja.