» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähkötarvikkeiden tukkumyynti 5 % kasvussa alkuvuonna
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötarvikkeiden tukkumyynti 5 % kasvussa alkuvuonna

24.4.2008

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,8 % edellisvuodesta 195 miljoonaan euroon. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana myynnin kasvu ylsi 6,2 %:iin verrattuna vuotta aiempaan.   

Johtimien, kaapeliteiden ja sähkölaitostarvikkeiden myynnin arvo kasvoi eniten, kun esimerkiksi asennustarvikkeiden myynti laski viime vuodesta. Myyntiä tilastoi Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL), jonka jäsenet vastaavat lähes kaikesta alan tukkuliikkeiden sähkötarvikemyynnistä Suomessa.

- Sähköistyksen yhteiskunnallinen merkitys tulee pysymään tulevaisuudessa korkealla, sillä se on avain energiatehokkuuteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen,  SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari ennakoi.

- Uudet tarpeet tuovat sähköalalle myös mielenkiintoisia työpaikkoja, joissa energia ja sen käyttö liittyvät entistä läheisemmin yritysten ja kuluttajien arkipäivään. Sähköala tarjoaa jo nyt nuorille kehitysmahdollisuuksia, joita ei kannata sivuuttaa tehtäessä koulutusta ja ammatinvalintaa koskevia päätöksiä, Hailikari sanoo.