» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Energiakilpailu innosti tokaluokkalaisia kekseliäisyyteen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Energiakilpailu innosti tokaluokkalaisia kekseliäisyyteen

25.1.2008

Motivan järjestämässä tokaluokkalaisten energiakilpailussa palkittiin energiansäästöä ja uusiutuvia energialähteitä kuvaavia lasten tekemiä töitä.

 Raahelaisen Piehingin koulun 1.–2. luokan oppilaat olivat käyttäneet huimasti mielikuvitusta toteuttaessaan energiansäästöaiheisen Maailmanparannus Domino -pelin sataprosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

Energiaa säästävä hiiren koti Voittajatyön lisäksi palkittiin kunniamaininnoin kaksi työtä. Nakkilalaisen Korven koulun askartelutyössä Energiaa säästävä hiiren koti oli yhdistetty monia energiansäästöön liittyviä asioita kekseliäästi hiiren maailmaan. Toinen kunniamaininta annettiin Paneliaan Lapijoen koulun 2. luokalle, joka oli sanoittanut, esittänyt ja äänittänyt laulun Älä turhaan tuhlaa.

Energiakilpailu liittyy tokaluokkalaisten energiansäästöviikkoon, jota vietetään kouluissa syksyisin viikolla 41. Alueellisista karsintakilpailuista tuomaristo sai arvioitavaksi yksitoista monipuolisesti energiansäästöä kuvaavaa kilpailutyötä. Kilpailutöiden toteutustapa oli vapaa, ja tuomaristolla olikin erityisen kova pähkinä purtavana, kun voittajatyö oli valittava lasten tekemien kekseliäiden videoiden, laulujen, piirustusten ja askartelutöiden joukosta.

 Tokaluokkalaisten energiakilpailussa keskeisiä tukijoita ovat paikalliset energiayhtiöt. Ne hankkivat kouluille energiansäästöaiheisen opetusmateriaalin ja järjestävät esimerkiksi tutustumiskäyntejä energialaitoksiin.

 Voittajaluokka matkustaa keväällä palkintomatkalle Helsinkiin Korkeasaareen sekä tutustumaan Tiedekeskus Heurekaan.

 Kilpailutöihin ja energiaopetuksen uusiin ideoihin pääsee tutustumaan tulevana viikonloppuna Educa-messuilla 25.-26.1. Helsingin messukeskuksessa Motivan osastolla.

Energiakilpailu 2007 Motivan sivuilla