» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Fortum Espoo Distributionin sähkönjakeluhinnat nousevat
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fortum Espoo Distributionin sähkönjakeluhinnat nousevat syyskuun alussa

25.7.2008

Fortumin sähkönjakeluhinnat Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuussa nousevat keskimäärin 9 % syyskuun alusta alkaen.  

Kuva Pertti A. Mäkinen"Muutoksen myötä Fortum Espoo Distributionin hinnat palautuvat samalle tasolle kuin vuonna 2005, jolloin hintoja alennettiin", kertoo Fortum Espoo Distributionin toimitusjohtaja Ari Koponen.

Siirtokustannusten keskimääräinen nousu on noin 9 %, ja sen vaikutus sähkölaskun loppusummaan on noin 4 %. Sähkön kokonaishinta sisältää sähkön siirron ja sähkön myynnin sekä verot.

"Esimerkiksi sähköä 2000 kWh vuodessa käyttävässä kerrostaloasunnossa sähkönsiirron hinta nousee keskimäärin 1,2 euroa kuukaudessa. Aikasiirtoa käyttävän, 18 000 kWh vuodessa kuluttavan omakotitalon sähkönsiirtohinta nousee puolestaan keskimäärin 4,5 euroa kuukaudessa", Koponen toteaa.

Sähkönsiirron hinnankorotus johtuu yleisestä kustannustason noususta sekä sähköverkkoihin tehtävistä investoinneista."Kaupunkien kasvaessa sähköverkkoihin tehtäviin investointeihin kohdistuu suuriapaineita. Lähivuosina investoimme myös etäluettaviin mittareihin, jotka mahdollistavat todelliseen sähkönkulutukseen perustuvan kuukausilaskutuksen", Koponen sanoo.

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta on jaettu kahteen yhtiöön, Fortum Sähkönsiirto Oy:hyn ja Fortum Espoo Distribution Oy:hyn, joilla on oma erillinenhinnoittelunsa. Fortum Espoo Distribution Oy:llä on verkkoasiakkaita Espoossa,  Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuussa, ja alueella on yhteensä 6700 km sähköverkkoa.