Devin myyntiorganisaatio yhdistetään Danfossiin

25.9.2008

Ari Paloheimo. Kuva Mikko Arvinen  Devi Oy:n toimitusjohtaja Ari Paloheimo nousee Danfossin lämmitysjärjestelmämyynnin Suomen maajohtajaksi 1.10.

Devin eri maiden myyntiorganisaatiot yhdistetään Danfossin lämmityslaitteiden myyntiyksikköön. Danfossin vuonna 2003 ostama Devi on erikoistunut lämmityskaapeleiden ja sähkölämmitysratkaisujen valmistukseen ja myyntiin, mutta jatkossa Danfossin myyntiyksikköön keskitetään kaikkien eri lämmitysjärjestelmien myynti sähkö- ja öljylämmityksestä pelletteihin ja lämpöpumppuihin. Danfossin tuotemerkki tulee näkymään nykyistä enemmän myös sähköalalla.

– Jatkossa sekä Devin että Danfossin myyntimiehet alkavat myydä koko Danfossin skaalaa. Tämä vaatii pientä asennemuutosta kaikilta, Danfossin lämmitysjärjestelmämyynnin Suomen maajohtajaksi syyskuussa valittu Ari Paloheimo kertoo.

Danfossin organisaatiofuusio koskee kaikkia Devin noin 20 tytäryhtiötä eri puolilla Eurooppaa. 

– Devi jatkaa vielä nimenä ja brändinä, mutta todennäköisesti ensi vuoden aikana nykyinen osakeyhtiö tullaan sulauttamaan Danfossin. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki Danfossin brändit yhdistetään Danfoss-nimen alle, Paloheimo kertoo Danfossin suunnitelmista.

Maailman suurimpiin talotekniikka-alan laitetoimittajiin kuuluva Danfoss on Tanskan suurin teollisuusyritys. Viime vuonna Danfoss-konsernin liikevaihto oli lähes kolme miljardia euroa. Konserni työllistää yli sadassa maassa yhteensä yli 22 000 henkilöä.