» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Jarkko Wuorinen Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Jarkko Wuorinen Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi

27.10.2008

Suomen Yrittäjien hallitukseen noussut Takuusähkö Oy:n toimitusjohtaja Tommi Valtonen toivoo julkiselta sektorilta aktiivisia toimia taantuman torjumiseksi.

Jarkko Wuorinen joutui kuvaajien piirittämäksi valintansa jälkeen. Kuva Suomen YrittäjätSuomen Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Wiisaudenhammas Oy:n toimitusjohtaja, hammaslääkäri Jarkko Wuorinen Savonlinnasta.

Sähköalaa Suomen Yrittäjien 55-paikkaisessa hallituksessa edustavat ensi vuonna Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n puheenjohtaja Juha Lounatvuori,  Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:tä edustava Sähkösuunnittelu Tiainen Oy:n toimitusjohtaja Pentti Tiainen sekä vantaalaisen Takuusähkö Oy:n toimitusjohtaja Tommi Valtonen.

Vantaan Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajana parin vuoden ajan toiminut Valtonen edustaa Suomen Yrittäjien hallituksessa virallisesti Pääkaupunkiseudun Yrittäjiä.

Tommi Valtonen– Suomen Yrittäjät edustaa yli 100 000 yritystä, joten ei se varmasti huono asia ole, että 55 hengen hallituksessa on kolme sähkömiestä mukana, Valtonen sanoo.

Taantuman uhatessa suomalaisten yritysten tulevaisuudennäkymät vaikuttavat haastavilta, mutta Valtosen mukaan erityiseen synkkyyteen ei ole syytä vajota.

– Näkymät ovat kohtuu haastavia, eikä kellään taida olla tarkkaa tietoa tulevasta, mutta eri alueiden ja alojen välillä on suuria eroja. Rakentamispuolella uudisrakentamisen tilanne näyttää oikeasti huonolta, mutta esimerkiksi me toimimme perusparannusten ja saneerausten puolella, ja meillä on täystyöllisyys ensi kesään saakka.

Valtosen mukaan Vantaan näkymät vaikuttavat yleisestikin monia muita alueita valoisammilta. Alueella on käynnissä useita suuria rakennushankkeita, eikä esimerkiksi Marja-Vantaan alueen rakentamisessa aiota hidastella mahdollisesta laskusuhdanteesta huolimatta.

Erityisen toiveikkaasti Valtonen suhtautuu juuri käytyjen kuntavaalien tulokseen. Valtosen mukaan yrittäjien kannattaa ottaa aktiivisesti yhteyttä uusiin valtuustoihin, jotta esimerkiksi kunnalliset rakennushankkeet saadaan kunnolla vauhtiin nyt, kun tekijöitä tuntuu olevan pitkästä aikaa riittävästi tarjolla.

– Palveluiden kustannustehokkaaseen järjestämiseen on julkisella sektorilla runsaasti tarvetta. Nyt pitää kääriä hihat ja ryhtyä töihin, kyllä tekemistä riittää, Valtonen sanoo.

Myös Suomen Yrittäjien liittokokouskannanotossa vaadittiin julkisten hankintojen vauhdittamista, yritystoiminnan rahoituksen turvaamista ja työllistämiskynnyksen madaltamista. Yrittäjien mukaan esimerkiksi määräaikaisten työsopimusten ehtojen keventäminen parantaisi huomattavasti yritysten työllistämismahdollisuuksia. Suomen Yrittäjien liittokokous pidettiin Rovaniemellä 24.10.