» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Toukotalkoot muistuttaa jälleen asunnon huoltotoimista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Toukotalkoot muistuttaa jälleen asunnon huoltotoimista

28.4.2008

Talotekniikan toukotalkoot järjestetään tänä vuonna toisen kerran peräkkäin. Uutta toukotalkoissa on, että kerros- ja pientaloille on laadittu omat, asumismuotojen erityispiirteet huomioon ottavat tarkastuslistansa.

Toukotalkoot 2008Talotekniikan toukotalkoiden tavoitteena on kiinnittää asukkaiden huomio talotekniikkaan asumismuodosta riippumatta. Toukotalkoot muistuttaa myös asukkaan vastuulla olevista tarkastus- ja huoltotoimista. Toukotalkoot-kampanjassa keskitytään vuotuisiin tai verraten harvoin toteutettaviin huoltotoimenpiteisiin.

Erillisiin kerros- ja pientaloasukkaiden check-listoihin on koottu helppoja tarkastus- ja huoltotoimia, jotka jokaisen tulisi asunnossaan tehdä. Huoltotoimien tekeminen luo mukavampaa, terveellisempää, turvallisempaa ja energiataloudellisempaa asumista.

Turva- ja sähkölaitteiden sekä vesi- ja viemäröintilaitteiden lisäksi listalle on koottu mm. ilmanvaihtoon liittyviä huoltotoimia. Vuotuisissa tarkastus- ja huoltotoimenpiteissä muistutetaan niin jääkaapin taustan puhtaanapidosta, lattiakaivon kansien puhdistamisesta kuin jatko- ja liitäntäjohtojen kunnon tarkastamisesta.

Pientaloasukkaille suunnatussa check-listassa on huomioitu myös mm. salaojiin, sadevesijärjestelmiin ja lämmitykseen liittyviä seikkoja, jotka kerrostaloissa kuuluvat asunto-osakeyhtiön vastuulle.

Toukotalkoissa on mukana yhdeksän valtakunnallista rakentamisen ja asumisen yhteisöä: LVI-talotekniikkateollisuus ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Turvatekniikan keskus Tukes, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Suomen Isännöintiliitto ry, Vuokralaisten Keskusliitto ry, Suomen Vuokranantajat ry ja Suomen Omakotiliitto ry.

Checklistat:

Muista myös: 

Lisätietoa:

*Toukotalkoot - Kampanjan kotisivut

*Kodin sähkölaitteiden tarkastaminen - Tietoa sähkölaitteiden kunnossapidosta