» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähköinsinööritoimisto Ylä-Sulkava on Vuoden sähkösuunnittelija
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköinsinööritoimisto Ylä-Sulkava on Vuoden sähkösuunnittelija

29.8.2008

Vuoden sähkösuunnittelijaksi on valittu Sähköinsinööritoimisto Ylä-Sulkava Oy Seinäjoelta. Valinnan tekivät Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry. Palkinto luovutettiin 28. elokuuta Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingissä.

Sähköinsinööritoimisto Ylä-Sulkava toimii pääasiassa Seinäjoen talousalueella. Yhtiö on perustettu vuonna 1978 ja siinä työskentelee kuusi alan ammattilaista. Yrityksen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 360 000 euroa. Toimitusjohtaja ja omistaja on insinööri Raimo Ylä-Sulkava.

Yrityksen toimeksiannot ovat suurelta osin kohdistuneet julkiseen rakentamiseen, kuten sairaala- ja koulurakennuksiin, mutta myös teollisuuteen, ennen kaikkea metalliteollisuuteen.

Toimitusjohtaja Ylä-Sulkava kuitenkin sanoo, että muitakaan toimeksiantoja ei suljeta pois, vaan jokainen tilaus pientalosta kirkkoon otetaan haasteellisena vastaan.

Raimo Ylä-Sulkava, Juha Lounatvuori ja Jani Saarinen. Kuva Ari Uusitalo

Yrityksen telesuunnittelu on painottunut atk-verkkosuunnitteluun. Viime aikoina turvasuunnittelu on lisääntynyt voimakkaasti. Yrityksen toimialaa ovat rakennusten kaikki muutkin telejärjestelmät, kuten antenniverkot, äänentoistojärjestelmät, sairaaloiden potilasviestintäjärjestelmät, jne. Lisäksi yritys hoitaa erillisiä valvontatehtäviä ja laatii kustannusarvioita.

Viimeisimmistä suunnittelukohteista mainittakoon esim. Seinäjoen keskussairaalan P-rakennusosa, Minimani Oy Vaasassa, vanhan teollisuuskiinteistön muutos liikekeskukseksi, Rautaruukki Oyj:n Kalajoen varustelu- ja pintakäsittelytehdas, Isonkyrön koulukeskus ja Powerparkin karting-paviljonki Alahärmässä.