» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Standardisointipalkinto tv-lähetysten salausjärjestelmän kehittäjällä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Standardisointipalkinto tv-lähetysten salausjärjestelmän kehittäjällä

29.10.2008

Kansainvälinen sähkö- ja elektroniikka-alan standardointijärjestö IEC (International Electrotechnical Commission) palkitsi kaksi suomalaista IEC 1906 Awardilla.

IEC:n palkinnot saavat Nokialla työskentelevä diplomi-insinööri Jukka Alve ja SGS Fimko Oy:n liiketoimintajohtaja, diplomi-insinööri Jukka Vuorinen.

Jukka Vuorinen sai kunniakirjan SESKOn toimitusjohtajalta Sinikka Hieta-Wilkmanilta 28.10.Palkinnon perusteluiden mukaan Alven rooli kansainvälisen standardointiprojektin johtajana on ollut merkittävä valmisteltaessa IP-pohjaista salausjärjestelmää digitaalisiin tv-lähetyksiin. Työssä on haettu ratkaisua, joka mahdollistaa standardinmukaisten komponenttien yhteensopivuuden avoimen standardin pohjalta.

Tavoitteena on, että ratkaisu käyttää mahdollisimman pitkälle samaa tekniikkaa sekä mobiilitelevisio- ja internet-tv -palveluiden että tavanomaisten MPEG2 Transport Streamiin perustuvien digitaali-tv -palveluiden suojaamiseen.

Jukka Vuorinen palkittiin ansioistaan sähkötuotteiden haitta-aineiden mittauspalvelua valmistelleen työryhmän puheenjohtajana. Vuorinen on toiminut jäsenenä useissa sähkö- ja elektroniikkatuotteiden maailmanlaajuista sertifiointia käsittelevissä työryhmissä.

IEC 1906 Award -palkinnolla halutaan antaa tunnustusta kansainvälisten sähköteknisten komiteoiden ja työryhmien asiantuntijoille käytännön standardoinnissa. Lisäksi halutaan kiinnittää huomiota asiantuntijoiden arvokkaaseen työpanokseen kansainvälisesti arvostetussa standardointityössä. Palkinnon merkitystä korostaa se, että oman komitean asiantuntijat ovat nimenneet ja valinneet palkittavan.