» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Kiinteistö- ja rakentamisfoorumissa vaadittiin tiiviimpää rakentamista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kiinteistö- ja rakentamisfoorumissa vaadittiin tiiviimpää rakentamista

30.1.2008

Asuntoministeri Vapaavuori: "Rakennusala on merkittävä ilmastopolitiikan sektori."

 Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin järjestämän "Talkoot tulevaisuuden päättäjille" -seminaarin avajaisissa Vantaalla puhuneen asuntoministeri Jan Vapaavuoren mukaan rakennukset muodostavat suurimman päästökauppasektorin ulkopuolisen energiankulutuksen lähteen.

– Toiseksi tärkein on liikenne, jonka määrä ja laatu puolestaan riippuvat mitä suurimmassa määrin juuri rakennetusta ympäristöstä ja sen sijoittelusta”, ministeri Vapaavuori muistutti puheessaan.

Myös kaksipäiväisten Talkoiden avaustilaisuudessa puhunut Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko korosti yhdyskuntarakenteen tiivistämistarvetta. Loukon mukaan hajauttamisen ehkäiseminen liittyy oleellisesti ilmastonmuutoksen hidastamistarpeeseen.

YIT:n konsernijohtaja Hannu Leinonen puolestaan toivoi, että jäykkä kaavoitus- ja tonttipolitiikka mahdollistaisi nykyistä paremmin erilaisiin elämäntyyleihin sopivien asuinympäristöjen kehittämisen.

– Asuinpaikan valinta kasvualueiden sisällä tapahtuu elinympäristön laadun perusteella, Leinonen sanoi.

Leinosen mukaan ilmastonmuutoksen torjunnassa vaadittavat ratkaisut tulisi tehdä kokonaisuuksia kehittämällä. Tässä työssä koko rakennus- ja kiinteistöklusterin kehitystoiminnan vahvistaminen on ensiarvoisen tärkeätä.

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi (KIRA) on kymmenen kiinteistö- ja rakentamisalan järjestön muodostama foorumi, jonka päämääränä on alan toimintaedellytysten, ja julkisen sektorin ja kiinteistö- ja rakennusalan välisen yhteistyön parantaminen. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävät Talkoot on kutsutilaisuus, joka kokoaa julkisen ja yksityisen sektorin ja median vaikuttajia keskustelemaan kiinteistö- ja rakentamisalan haasteista ja mahdollisuuksista. Suunnitelmien mukaan tilaisuus tullaan järjestämään jatkossa vuosittain.

 

KIRA-foorumin kotisivut