» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2008 >Sähkön tarjoushinnat nousivat vuodessa 10 prosenttia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkön tarjoushinnat nousivat vuodessa 10 prosenttia

31.12.2008

Sähkön tarjoushinnat kohosivat kaikkien aikojen ennätykseen lokakuussa, mutta markkinahintojen halventuminen laski keskimääräistä hintatasoa loppuvuonna.

Vuoden 2008 aikana eri sähköyhtiöiden tarjoushinnat ovat nousseet 10 prosenttia. Vuoden 2007 tammikuusta tarjoushinnat ovat VaasaEMG:n mukaan nousseet keskimäärin noin 24 %. Tarjoushinnalla tarkoitetaan kilpailutettua sähkön hintaa, jonka kuluttaja saa pyytäessään tarjousta sähkönmyyjältä.

Päivä- ja yösähkön välinen hintaero on kutistunut alle viidesosaan vuoden 2000 tasosta.Samalla kun sähkön hinta on noussut, on päivä- ja yösähkön välinen hintaero kutistunut alle viidesosaan vuoden 2000 tasosta. Elokuussa 2000 päiväsähkön hinnan ero yösähköön oli yli kaksinkertainen.

VaasaEMG:n tekemän tarjoushintojen selvityksen mukaan ero on tällä hetkellä enää noin 18 %. Vaasan yliopistolla toimiva tutkimusyksikkö povaa yösähkön hintaeron pienenevän todennäköisesti entisestään tulevaisuudessa.

Jos verrataan 18000 kWh/v kuluttavia kotitalouksia, joista toinen käyttää päivä‐ ja yösähköä (kulutus 55 % päivällä ja 45 % yöllä) ja toinen yleissähköä, on yösähkön käytöllä saavutettu säästö enää noin 20 euroa vuodessa. Vuoden 2000 elokuussa säästö oli vielä yli 100 euroa.

 

Lisätietoa sähkön tarjoushinnoista VaasaEMG:n sivuilla