» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Erkki Yrjölä -mitalit Jarmo Elovaaralle ja Markku Norhiolle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Erkki Yrjölä mitalit Jarmo Elovaaralle ja Markku Norhiolle

1.4.2009

Fingrid Oyj:n Jarmo Elovaara ja Helvar Oy:n Markku Norhio palkittiin Erkki Yrjölä -mitaleilla SESKOn kevätseminaarissa 30.3.

Jarmo Elovaara ja Markku Norhio. Kuva Antti KalliomäkiFingridin johtava asiantuntija, professori Jarmo Elovaara on toiminut SESKOn eristinkomitean SK 36 puheenjohtajana vuodesta 1991 ja suurjännitesähköasennuksia koskevan komitean SK 99 puheenjohtajana vuodesta 1997 alkaen. Elovaaran johdolla komitea on valmistellut suurjänniteasennuksia koskevan kansallisen standardin SFS 6001 eurooppalaisen esikuvan pohjalta. Elovaara on Suomen sähkönjakelutekniikan johtavia asiantuntijoita. 

Helvar Oy:n laatujohtaja Markku Norhio on toiminut vuodesta 1995 alkaen SESKOn valaisinkomitean SK 34 puheenjohtajana. Komiteaan hän on kuulunut jo vuodesta 1982. Kansainvälisesti arvostettuna standardointiasiantuntijana Norhio nimettiin IEC:n lamppujen lisälaitteita standardoivan komitean puheenjohtajaksi toimikaudeksi 2008–2013.

Lisäksi Norhio on ollut mukana esimerkiksi kansainvälisissä jännite- ja radiohäiriökomiteoissa sekä valaisinstandardityöryhmässä. Norhio toimii myös Teknologiateollisuuden valaisinvalmistajien toimialaryhmän puheenjohtajana.

Vuodesta 2000 lähtien myönnettyjä Erkki Yrjölä -mitaleita on myönnetty tähän mennessä 26 kappaletta. SESKOn hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan mukaan nimetty tunnustus myönnetään sähköteknisessä standardointitoiminnassa ansioituneille henkilöille.