» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Kerrostalojen rakentaminen kääntyi nousuun
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kerrostalojen rakentaminen kääntyi nousuun

1.12.2009

Vuoden 2009 heinä-syyskuussa aloitettiin 6 500 uuden asunnon rakennustyöt, mikä on vain kolme prosenttia edellisvuotista vähemmän. 

Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotietojen mukaan uudisrakentaminen näyttää vilkastumisen merkkejä. Heinä-syyskuussa pientaloasuntojen aloitusten määrä väheni, mutta aloitettuja kerrostaloasuntoja oli enemmän kuin viime vuoden heinä-syyskuussa. Aloitettujen asuntojen kuutiomäärän väheneminen hidastui 13 prosenttiin. Kaikkiaan vuoden 2009 heinä-syyskuussa uudisrakennustöitä käynnistettiin 8,4 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on neljänneksen vähemmän kuin vuosi sitten.

Vuoden 2009 tammi-syyskuussa uudisrakennustöitä aloitettiin yhteensä runsaan 22 miljoonan kuutiometrin verran, mikä yli kolmanneksen vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Aloitettujen liike- ja toimistorakennusten samoin kuin teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärä oli noin puolet edellisvuotisesta. Uusia asuntoja alettiin rakentaa lähes neljännes vähemmän kuin tammi-syyskuussa vuotta aiemmin.

 

Tilastokeskuksen uutinen aiheesta