» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >TTY avasi uudet sähkötyöturvallisuussivut
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


TTY avasi uudet sähkötyöturvallisuussivut

1.12.2009

Uusi verkkosivusto tarjoaa tietoja ja työkaluja sähkötyöturvallisuuden kohentamiseen. 

Tampereen teknillisessä yliopistossa (TTY) on tuotettu verkkosivusto, joka auttaa sähköalalla toimivia parantamaan sähkötyöturvallisuutta. Sähkötyöturvallisuussivusto syntyi syksyllä päättyneessä tutkimushankkeessa ”Vaarallisten työskentelytapojen ennaltaehkäisy sähkötöissä”.

Tutkimushankkeen tulokset kertovat, että sähkötyötapaturmien taustalta löytyy usein varomattomuutta ja määräysten vastaista toimintaa. Lisäksi puutteita ilmeni turvallisten työskentelytapojen hallinnassa. Tutkija Johanna Pulkkisen mukaan yleisimpiä syitä tapaturmiin ovat puutteet jännitteisten osien suojaamisessa, jännitteettömyyden toteamattomuus, työskentely jännitteisenä tai liian lähellä jännitteisiä osia.

– Noin puolet viime vuosina sattuneista tapaturmista olisi voitu estää varmistamalla työkohteen jännitteettömyys silloin, kun työ oli tarkoitus tehdä jännitteettömänä. Vain joka kymmenes tapaturmista oli niin sanottu vahinko, joka olisi voitu estää vain yleisellä huolellisuudella, Pulkkinen toteaa TTY:n tiedotteessa.

Sähkötyöturvallisuussivusto on tarkoitettu kaikille sähkötyöturvallisuuden parissa työskenteleville sekä asiasta muuten kiinnostuneille. Sivustolta löytyy sähköalan ammattilaisille, työnjohdolle, opiskelijoille ja opettajille sekä maallikoille suunnattu sähkötyöturvallisuuden tietosivusto turvallisten työtapojen kertaamiseen ja tiedon etsimiseen. Sivustolle on koottu tarkistuslistoja ja lomakkeita yrityksille sähkötyöturvallisuuden kehittämisen tueksi. Lisäksi sivusto sisältää tietoa sähkötyöturvallisuuden nykytilasta, sähkötyötapaturmien taustatekijöistä sekä tietoa muista sähkötyöturvallisuuteen liittyvistä Internet-sivuista.

TTY:n sähkötyöturvallisuus-sivut