» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähköpeko osti Kitekin Sähkö-Kaunistolta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköpeko osti Kitekin Sähkö-Kaunistolta

2.3.2009

Sähköpeko Oy on ostanut Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy:n Sähkö-Kaunisto Oy:ltä. Samalla Kitekin toimitusjohtaja Veli-Markku Nieminen nimitettiin Sähköpekon konsernijohtajaksi ja Sähköpeko Oy:n toimitusjohtajaksi.

Pirkanmaan alueen suurin kiinteistötekniikkatoimija Sähköpeko on ostanut Keski-Suomessa toimivan Kiinteistötekniikka KS Kitek Oy:n. Vuonna 2000 perustetun Kitekin viime vuoden liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa ja henkilömäärä on noin 100. Yritysjärjestelyn myötä Sähköpekon ja Kitekin henkilöstömäärä nousee yhteensä noin 400 työntekijään.

Veli-Markku NieminenSähköpekon perustaja ja toimitusjohtaja Erkki Peltonen jää pois operatiivisista tehtävistä, jatkaen yhtiön omistajana ja hallituksen puheenjohtajana. Kitekin perustaja ja toimitusjohtaja Veli-Markku Nieminen nousee Peltosen tilalle Sähköpekon konsernijohtajaksi ja Sähköpekon toimitusjohtajaksi, minkä lisäksi hän jatkaa myös Kitekin toimitusjohtajana.

Kaupan myötä Sähköpeko vahvistaa asemiaan Suomen suurimpien kiinteistötekniikkatoimijoiden joukossa. Niemisen mukaan järjestelyn myötä Sähköpeko ja Kitek kykenevät ottamaan vastaan entistä vaativampia projekteja ja pystyvät luomaan suurempia kustannusetuja asiakkaille isomman volyyminsa myötä.

– Sähköpeko ja Kitek ovat tunnettuja ammattilaisia markkina-alueillaan. Yhteenliittymä mahdollistaa osaamisen jakamisen yhtiöiden kesken ja entistä vaativampien hankkeiden toteuttamisen. Näen järjestelyn jälkeen syntyneen Sähköpeko-konsernin toimitusjohtajan tehtävät itselleni sopivana haasteena, Nieminen kiteyttää.

Jämsässä asuva 45-vuotias Nieminen on koulutukseltaan sähköinsinööri. Neuvonantajana yritysjärjestelyssä toimi Mergertum Oy.