» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Suomen Yrittäjät vaatii lisää tilaa paikalliselle sopimiselle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomen Yrittäjät vaatii lisää tilaa paikalliselle sopimiselle

2.7.2009

Suomen Yrittäjien työmarkkinavaltuuskunnan ja Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskunnan mukaan pk-yritysten työllistämismahdollisuuksia voidaan parantaa lisäämällä paikallisesti sovittavien joustojen mahdollisuuksia. 

Elinkeinoelämän keskusliiton ja Suomen Yrittäjien tapaamisissa on vahvistettu, että järjestöjen keskeinen yhteinen tavoite on paikallisen sopimisen edistäminen työmarkkinoilla. Työllisyyden kehityksen kannalta on olennaista turvata pk-yritysten työllistämismahdollisuudet.

– Joustoilla voidaan lisätä päätösvaltaa työpaikkatasolla ja parantaa samalla työn tuottavuutta. Tästä hyötyvät sekä yritykset että niiden työntekijät. Pienissä yrityksissä on vahva yhteishenki ja hyvä luottamus, siksi tarve paikallisiin ratkaisuihin pitää ottaa työelämän pelisääntöjen tärkeimmäksi taustatekijäksi, Suomen Yrittäjien työmarkkinavaltuuskunnan puheenjohtaja Olavi Nieminen sanoo.

Elinkeinoelämän Keskusliiton yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Antti Zitting korostaa, että työttömyyden torjunnan on oltava lähiajan talouspolitiikan ykköstavoite.

– Nyt on kiinnitettävä erityinen huomio siihen, kuinka työpaikat saadaan säilymään pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. On lisäksi äärimmäisen tärkeää tukea työllistämisedellytyksiä niissä yrityksissä, joissa on uuden työvoiman tarvetta, Zitting sanoo.

 

Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton kannanotto