» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >HeadPower osti energia-alan ohjelmistotalo Cybersoftin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


HeadPower osti energia-alan ohjelmistotalo Cybersoftin

2.11.2009

Energia- ja televerkkojen omistajille ja rakentajille ohjelmistopalveluja toimittava Headpower Oy on ostanut Oy Cybersoft Ab:n koko osakekannan. 

Tampereella toimiva, vuonna 1989 perustettu Cybersoft on erikoistunut energia-alan ohjelmistopalveluiden tarjoamiseen. Yhtiön tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi sähköverkon suojausprosessin hallintasovellus sekä tuulivoimalan tuotannon laskentaohjelma. 17 työntekijää työllistävän yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 1,1 miljoonaa euroa.

Cybersoft jatkaa toimintaansa HeadPowerin asiakaskohtaisiin ratkaisuihin keskittyvänä itsenäisenä tytäryhtiönä. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Jussi Rikala. HeadPowerin toimitusjohtaja Antti Jukaraisen mukaan kauppa on osa HeadPowerin kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on laajentaa Headpowerin teknologiapohjaa ja palvelutarjontaa.

– Cybersoftin vankka kokemus asiakaskohtaisista sovelluksista ja kokonaisvaltainen näkemys verkon omistajan tietojärjestelmätarpeista palvelee HeadPowerin asiakkaita monella tavalla. Nykyisten ja uusien palvelujen kehitystyössä voidaan hyödyntää Cybersoftin laaja-alaista järjestelmä- ja teknologiaosaamista. Lisäksi voimme entistä paremmin vastata asiakkaiden tarpeisiin tekemällä myös asiakaskohtaista kehitystä, Jukarainen sanoo.

HeadPower Oy tuottaa sisältö- ja sovelluspohjaisia palvelukokonaisuuksia energia- ja telesektorille. Yrityksen 150 asiakkaan joukossa on verkonhaltijoita, suunnittelijoita, urakoitsijoita ja tarviketoimittajia. HeadPowerin omistavat Fincopower Oy, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL Ry sekä Korpelan Voima. Headpowerin liikevaihto vuonna 2008 oli noin 2,2 miljoonaa ja yhtiöllä on 21 työntekijää.