» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Sähkö-Kaunisto osti Lakeuden Ilmastoinnin ja KV-Automaation
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkö-Kaunisto osti Lakeuden Ilmastoinnin ja KV-Automaation

3.9.2009

Sähkö-Kaunisto Oy on ostanut Seinäjoella toimivan Lakeuden Ilmastointi Oy:n. Lisäksi Varkaudessa toimivan osakkuusyhtiö KV-Automaation koko osakekanta on siirtynyt Sähkö-Kaunistolle. 

Kaunisto-Yhtiöiden toimitusjohtaja Erkki Kauniston mukaan yrityskauppojen taustalla on tavoite pitää konsernin liikevaihto viime vuoden tasolla.

– KS Kitekin myynti helmikuussa laski liikevaihtoamme 11 miljoonaa euroa. Liikevaihtotavoitteemme on tälle vuodelle 28 miljoonaa ja kolmen vuoden sisällä 40 miljoonaa euroa, toimitusjohtaja Kaunisto kertoo.

Talotekniikka-alan kireästä kilpailutilanteesta huolimatta Kaunisto-Yhtiöiden tavoitteena on kasvattaa eri talousalueilla toimivien alueellisten yksiköiden koko, ammattitaito ja palvelukyky optimaaliselle tasolle.

– Emme pyri millään alueella markkinajohtajaksi, vaan kasvubudjettimme perustuu asemaamme alan haastajana, Kaunisto sanoo.

Seinäjoella toimivan Lakeuden Ilmastointi Oy:n liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa ja yritys työllistää 14 henkilöä. Yrityksen toiminta jatkuu itsenäisesti omana yhtiönä. Nyt toteutettu yrityskauppa tuo toimitusjohtaja Raimo Leinosen mukaan liiketoimintaan laajempia näkymiä ja turvaa yrityksen toiminnan jatkuvuuden.

– Kun oma ikä alkaa jo kuutosella eikä perhepiiristä löydy jatkajaa, aloimme miettiä myyntiä sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseksi. Hyvässä lyönnissä olevalle yritykselle löytyi ostaja, jonka tarjoukseen oli hyvä tarttua, Leinonen kertoo.