» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Fortum jätti lupahakemukset uudesta ydinvoimalaitosyksiköstä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fortum jätti lupahakemukset uudesta ydinvoimalaitosyksiköstä

5.2.2009

Fortum jätti 5.2.2009 valtioneuvostolle periaatepäätöshakemuksen uuden ydinvoimalaitosyksikön rakentamiseksi Hästholmenin saarelle Loviisaan.

Loviisassa on jo Fortumin kaksi ydinvoimalaitosyksikköä. Jos hakemus menee läpi, voisi uusi ydinvoimalaitosyksikkö olla Fortumin suunnitelmien mukaan käytössä vuonna 2020.

Hakemuksessa on esitetty viisi eri laitosvaihtoehtoa. Fortumin mukaan Loviisa 3:n suunnittelun lähtökohtana on mahdollisuus sähkön ja lämmön yhteistuotantoon. Sijainti pääkaupunkiseudun läheisyydessä luo mahdollisuudet kaukolämmön laajaan hyödyntämiseen.

Sähköteholtaan 1 000–1 800 megawatin ydinvoimalaitosyksikön kokonaiskustannukset ovat toteutustavasta ja laitoskoosta riippuen 4–6 miljardia euroa. Fortumin mukaan yritykseltä löytyy tarvittavat resurssit hankkeen toteuttamiseen ilman yhteiskunnan taloudellista tukea. Investoinnin työllisyysvaikutus olisi noin 21 000 henkilötyövuotta, ja tällä olisi erittäin merkittävä vaikutus erityisesti Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson työllisyyteen ja talouteen.

Hakemuksessaan Fortum painottaa, että ydinvoimalaitosyksikön rakentaminen vähentäisi riippuvuutta ulkomaisesta tuontienergiasta, korvaisi tulevina vuosikymmeninä poistuvaa sähköntuotantokapasiteettia sekä varmistaa hiilidioksidipäästöttömän ja kustannuksiltaan ennustettavan ja vakaan sähkön perustuotannon Suomessa.