» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Ensto irtisanoo 137 työntekijää vuoden loppuun mennessä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto irtisanoo 137 työntekijää vuoden loppuun mennessä

5.5.2009

Enston yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen tuloksena Suomen Ensto-yhtiöiden henkilöstömäärää suunnitellaan vähennettävän 137 henkilöllä, josta toimihenkilöitä on 39 ja työntekijöitä 98.  

Yt-neuvottelujen alussa arvioitiin vähennystarpeen olevan 150 henkilöä. Vähennykset koskevat kaikkia toimintoja lukuun ottamatta tuotekehitystä ja Suomen myyntiä, ja ne toteutetaan vuoden 2009 loppuun mennessä. Ensto tarjoaa irtisanotuille mahdollisuuden osallistua muutosta tukevaan ryhmävalmennukseen.

Yhtenä tehostamistoimenpiteenä Enston muovikoteloiden valmistus on päätetty siirtää Porvoosta Viroon. Samalla EM Group -konserniin kuuluva ja ruiskupuristettavien muoviosien sopimusvalmistukseen erikoistunut Imco yhdistetään Enstoon. Tallinnassa toimiva Imco on valmistanut muoviosia myös Enston tarpeisiin.

Enston liikevaihto tammi-huhtikuussa oli 20 % pienempi kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Nyt päättyneillä yhteistoimintaneuvotteluilla toiminta pyritään sopeuttamaan vastaamaan markkinatilannetta. Sopeuttamistoimenpiteillä pyritään parantamaan Enston pitkän aikavälin kannattavuutta ja vahvistamaan yrityksen asemaa kilpailukykyisenä sähköistysratkaisujen toimittajana.

Suomen yhteistoimintaneuvottelut ovat osa koko konsernin laajuista säästöohjelmaa. Kaikkien suunniteltujen sopeuttamistoimenpiteiden jälkeen Ensto työllistää Suomessa noin 450 henkeä ja yhteensä noin 1200 henkeä.