» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Rakennusteollisuus RT: rakentamisen määräyksissä paljon karsittavaa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Rakennusteollisuus RT: rakentamisen määräyksissä paljon karsittavaa

6.4.2009

Rakennusteollisuus RT:n mukaan rakentamista rasittavia, kustannuksia nostavia ja turhia rakentamisen sääntelyyn ja viranomaistoimintaan liittyvät normeja ja määräyksiä tulisi karsia. 

Rakennusteollisuus RT kiittelee asuntopoliittiseen toimenpideohjelmaan pohjautuvan Rakentamisen normitalkoot -hankkeen tuoretta loppuraporttia.

– On hienoa että ympäristöministeriö on paneutunut keskeiseen rakentamisen ongelmaan ja ryhtynyt tutkimaan, ovatko rakentamisen määräykset oikeassa suhteessa niistä koituviin kustannuksiin. Nyt on katsottava, että näihin turhiin normeihin oikeasti myös puututaan, sanoo Rakennusteollisuus RT:n elinkeinoasioiden johtaja Ensio Hakkarainen.

Ympäristöministeriön normitalkoiden tavoitteena on edistää kohtuuhintaista asumista ja parantaa talouskasvun edellytyksiä lisäämällä kasvukeskuksien asuntotarjontaa. Raportissa nousivat esille esimerkiksi väestönsuojien rakentamista koskevat määräykset ja kaavoituksen kustannusvaikutukset.

Rakennusteollisuus RT:n mielestä kaavat ovat usein liian yksityiskohtaisia ja liiaksi suunnittelijoita sitovia. Esimerkiksi vaaditut autopaikkamäärät tonttitehokkuuteen suhteutettuna aiheuttavat vaikeuksia ja nostavat kustannuksia. Myös esteettömyysmääräykset ovat ylimitoitettuja eivätkä aina johda toivottuun lopputulokseen. RT:n mukaan ongelmia aiheuttaa myös määräysten ja tulkintojen vaihtelu eri kunnissa, ja jopa kuntien sisällä eri viranomaisten kesken.

– Erityisesti rakennusvalvontaviranomaisten ja paloviranomaisten tulkinnat pitäisi olla pääsääntöisesti samoja riippumatta siitä missä päin Suomea ollaan, Hakkarainen sanoo.