» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2009 >Päätös: Sähköasennustoimialan TES ei ole yleissitova
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Päätös: Sähköasennustoimialan TES ei ole yleissitova

6.4.2009

Työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunta päätti 2. huhtikuuta, ettei talotekniikka-alan sähköasennustoimialan TES 2007–2010 ole yleissitova. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen näkee päätöksen mahdollisuutena päästä yhteen, aidosti yleissitovaan sopimukseen. 

Työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunnan mukaan Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välinen, marraskuussa 2007 voimaan tullut työehtosopimus ei täytä yleissitovuuden kriteereitä, sillä sopimus ei edusta tarpeeksi suurta osaa talotekniikka-alan sähköasennustoimialan työntekijöistä. Yleissitovuuden rajana on yleensä pidetty puolta alan työvoimasta.

TIKLI ilmoitti lautakunnalle, että sen jäsenyrityksissä oli töissä 2 768 sopimuksen piirissä olevaa henkilöä. Sähköalojen ammattiliitto puolestaan ilmoitti tehneensä erillissopimuksen 35 työnantajan kanssa, joiden palveluksessa on 838 työntekijää. Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan alalla työskenteli vuonna 2005 yhteensä 9 200 työntekijää.

STUL:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllösen mukaan päätös oli odotettu, ja seurausta hajaannuksesta työnantajaleirissä.

”Tämä päätös toivottavasti nopeuttaa – ellei suorastaan pakota – kehitystä suuntaan, jossa alalle saadaan yksi aidosti yleissitova TES nykyisten päällekkäisten sopimusten sijaan. Sopimuksettomaan tilaan jääminen pidemmäksi aikaa ei ole alalle eduksi”, Kyllönen sanoo.

Sähköalojen ammattiliitto ry:n puheenjohtaja Martti Alakosken mukaan Sähköliitto tulee valittamaan lautakunnan päätöksestä työtuomioistuimeen. Työehtosopimuksen yleissitovuus tarkoittaa, että myös järjestäytymättömien työnantajien on noudatettava niiden määräyksiä, eikä työntekijöiden kanssa voida sopia paikallisesti työehtosopimuksia huonommista ehdoista.